Kontantkort till barn och ungdom

Kontantkort till första telefonen

Idag får barn mobiltelefoner lägre och lägre ned i åldrarna. Många tycker kanske att det är onödigt, men faktum är att det finns många fördelar med att ge även små barn en egen telefon. Att låta sitt barn ha en mobiltelefon innebär ofta en trygghet för dig som förälder. Med hjälp av den kan du som  förälder enkelt nå ditt barn och barnet kan ringa om något skulle inträffa som gör att du behöver komma till undsättning. Telefon för barn kan med andra ord kännas som en skön försäkring och säkerhet. Att köpa en dyr telefon med tillhörande abonnemang är dock inte så lockande eftersom barns telefoner ofta får utstå hård lek och lätt tappas bort. Istället är en billigare modell med ett kontantkort en perfekt lösning.

Vilket kontantkort ska man välja till sitt barn?

Idag erbjuds många olika lösningar för kontantkort. Man kan till exempel välja mellan saker som surfmängd och fast eller rörligt pris. Till barn är ett kontantkort med fast pris och fria samtal ett bra val eftersom det ger både trygghet och kontroll över kostnaderna. Fast pris innebär att man betalar in en summa på kortet som sedan går att ringa fritt för i cirka trettio dagar. Fördelarna med det är att man som förälder får en bra översikt över  kostnaderna samt att man inte riskerar att ens barn blir stående utan pengar på mobilen när det som bäst behöver ringa. Det senare kan tyvärr lätt hända om man väljer ett kontantkort med rörligt pris.

Bäst kontantkort för barn just nu är Halebop Rubbet. Det har ett fast pris. Du kommer aldrig att betala mer än beloppet du laddar. Du kan själv välja hur mycket du laddar kontantkortet med. Minsta beloppet är 99 kronor och då inkluderas både gratis samtal, sms och mobilsurf.

barn kontantkortBegränsa surfmängden

Många föräldrar oroar sig för att barnen tillbringar allt för mycket tid med att surfa och spela spel på telefonen. Genom att använda sig av ett kontantkort med fast pris får man som förälder även kontroll över den mängd surf som barnet kan använda eftersom man ofta kan välja surfmängd när man laddar på kortet. Man kan helt enkelt välja den mängd man tycker är rimlig för en månad och sedan låta barnet hushålla med den. Om man väljer en mängd som man sedan märker är för liten brukar det hos de flesta operatörer finnas möjlighet att ladda på med extra surf.