4G kontantkort med mycket surf

4G ger snabbast surf

För den som surfar mycket på sin mobiltelefon eller surfplatta är det viktigt att ha ett kontantkort och en enhet som är kompatibla med 4G. Alla nya mobiltelefoner som sålts de senaste 3-5 åren har 4G.

4G står för fjärde generationen vilket innebär att det är just det fjärde i raden av telekommunikationssystem. 4G är alltså efterföljaren till 3G och har därför högre möjlig hastighet än det äldre kommunikationssystemet. Då 3G har en möjlig hastighet på 7 Mbit/s har 4G en absolut maxhastighet på 100 Mbit/s. Det är dock viktigt att tänka på att man med 4G i praktiken vanligen bara kommer upp i 10 till 40 Mbit/s.

Både mobilt bredband och mobilabonnemang använder 4G-nätet. Alla kontantkort vi tipsar om på billigakontantkort.net använder 4G-nätet.

Olika tekniska system

4g kontantkort surfande manMånga tror felaktigt att 4G existerar istället för 3G. Det är dock inte helt korrekt. I själva verket kompletterar de två olika systemen av telekommunikation varandra. 3G måste alltså finnas för att 4G ska kunna fungera eftersom det är en del av det. Om ditt kontantkort stödjer både 3G och 4G kopplas du automatiskt över till nätet med 3G när det inte finns tillräcklig täckning på 4G.

I framtiden kan vi se fram emot 5G den femte generationens telekommunikationssystem som kommer att ha ännu större kapacitet. Detta kommer dock att ta lite tid innan alla nät för detta är utbyggda och innan det finns prisvärda produkter som stödjer denna teknik.

Täckning för 4G

Hur snabbt du kommer att kunna surfa och till exempel streama film beror helt på hur långt ifrån närmaste 4G-mast du befinner dig. Idag är 4G-nätet väldigt utbrett över landet och du kan därför få tillgång till det på många platser.

Innan du väljer hos vilken operatör du ska köpa ditt kontantkort är det dock bra att titta på operatörens täckningskarta. På så sätt kan du se hur täckningen för 4G ser ut just där du befinner dig.

Kostar det extra att använda 4G?

Har du någon gång kikat på din mobil och upptäckt att du surfar i 4G istället för på 3G? Om det händer behöver du inte känna någon oro för att dina kostnaderna ska bli högre.

Idag har de flesta mobiltelefoner stöd för både 3G och 4G vilket gör att de hoppar till det telekommunikationssystem som finns tillgängligt där du befinner dig. När man till exempel åker bil eller tåg blir detta extra tydligt eftersom telefonen då kan växla mellan olika telekommunikationssystem flera gånger. Detta innebär dock inga ytterligare kostnader för dig.

Mycket surf eller obegränsad surf

Om du surfar mycket i din mobil behöver du så klart mycket surf på ditt kontantkort. Det finns inga kontantkort i dagsläget med obegränsad surf och känner du behov av obegränsad surf så är det ett abonnemang som gäller. Det kan vara värt att tänka på om du surfar mycket och inte har något bredband hemma som komplement. Fundera då på om det är värt priset för dessa abonnemang brukar vara ganska dyra.

Även om det inte idag finns några kontantkort med obegränsad surf så finns det en hel del kontantkort med väldigt mycket surf. De allra största surfmängderna är kanske inte några nivåer som du kommer att uppnå med din mobil enbart utan dessa är oftast anpassade för att kunna skaffa mobilt bredband.

4G

Bäst 4G-kontantkort med mycket surf

  • 30 GB surf
  • Fria sms
  • Fria samtal
från 99:-
  • 100 GB surf
  • Fria sms
  • Fria samtal
från 99:-