4G kontantkort med mycket surf

4G ger snabbast surf

För den som surfar mycket på sin mobiltelefon eller surfplatta är det viktigt att ha en kontantkort och en enhet som är kompatibla med 4G. Alla nya mobiltelefoner som sålts de senaste 2-3 åren har 4G.

4G står för fjärde generationen vilket innebär att det att det är det fjärde i raden av telekommunikationssystem. 4G är alltså efterföljaren till 3G och  har därför högre möjlig hastighet än det äldre kommunikationssystemet. Då 3G har en möjlig hastighet på 7 mbit/s har 4G en absolut maxhastighet på 100 mbit/s. Det är dock viktigt att tänka på att man med 4G i praktiken vanligen bara kommer upp i 10 till 40 mbit/s.

Såväl mobilt bredband som mobilabonnemang använder 4G-nätet. Alla kontantkort vi tipsar om på billigakontantkort.net använder 4G-nätet.

Olika tekniska system

4g kontantkort surfande manMånga tror felaktigt att 4G existerar istället för 3G. Det är dock inte helt korrekt. I själva verket kompletterar de två olika systemen av telekommunikation varandra. 3G måste alltså finnas för att 4G ska kunna fungera eftersom det är en del av det. I framtiden kan vi se fram emot 5G, femte generationens telekommunikationssystem, som kommer att ha ännu större kapacitet. Detta kommer dock inte att bli verklighet ännu på några är.

Täckning för 4G

Hur snabbt du kommer att kunna surfa och till exempel streama film beror helt på hur lång ifrån närmaste 4G-mast du befinner dig. Idag är 4G-nätet väldigt utbrett över landet och du kan därför få tillgång till det på många platser. Innan du väljer hos vilken operatör du ska köpa ditt kontantkort är det dock bra att titta på dennes täckningskarta. På så sätt kan du se hur täckningen för 4G ser ut just där du befinner dig.

Kostar det extra att använda 4G?

Har du någon gång kikat ned på din mobil och upptäckt att du surfar i 4G istället för på 3G? Om det händer behöver du inte känna någon oro för att dina kostnaderna ska bli högre. Idag har de flesta mobiltelefoner stöd för både 3G och 4G vilket gör att de hoppar till det telekommunikationssystem som finns tillgängligt där du befinner dig. När man till exempel åker bil eller tåg blir detta extra tydligt eftersom telefonen då kan växla mellan olika telekommunikationssystem flera gånger. Detta innebär dock inga ytterligare kostnader för dig.

4G

Bäst 4G-kontantkort med mycket surf

  • 30 GB surf
  • Fria sms
  • Fria samtal
från 99:-
  • 100 GB surf
  • Fria sms
  • Fria samtal
från 99:-