Abonnemang eller kontantkort för barn

Att ge en telefon till sitt barn är ett bra sätt att lära barnet ansvar och att veta att barnet alltid kan nå dig. Men vad passar bäst, kontantkort eller abonnemang? Här kan du jämföra abonnemang och kontantkort för att se vad som passar bäst.

4G

Bäst för barn just nu!

 • 6-100 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 49
 • 6-25 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 50

Är kontantkort eller abonnemang bäst?

Hallon, Halebop, Comviq, Vimla och Telenor har ingen bindningstid på sina abonnemang. Det gör att du slipper binda upp dig och kan avsluta eller byta både operatör och abonnemangsform när du vill.

Fördelar med abonnemang

När du tecknar abonnemang för ditt barn så är det oftast du som behöver teckna avtalet eftersom barn under 18 inte kan ingå avtal. Du kan ändå dra fördelarna av barnets ålder och få ett rabatterat pris på abonnemang. Det är då ett vanligt abonnemang som du tecknar, men till ett lägre pris. De operatörer som erbjuder rabatt för barn under 18 är Hallon och Halebop. Hos Vimla får du mer surf istället för rabatt.

Kostnadskontroll

Om du vill undvika att ditt barn gör köp online eller betalar för appar så kan du skaffa en kostnadskontroll. De operatörer som erbjuder detta är Hallon, Telenor, Telia, Vimla och Comviq. Om telefonen skulle försvinna kan du med ett abonnemang spärra kortet, vilket du inte kan med ett kontantkort.

Kontantkort abonnemang barn

Fördelar med kontantkort

Det är enklare att begränsa köp och betalsamtal med ett kontantkort eftersom det helt enkelt inte ingår när du laddar på ett fast paket. Barnet ringer inte för pengar när du har laddat på ett fast paket och det gör att barnet inte kan göra någonting som inte ingår i det fasta paketet.

Saldo på kortet

Så länge som det inte finns ett saldo på kontantkortet så kan det inte heller användas för att köpa appar. Så genom att ladda på ett fast paket så kan barnet använda telefonen till vanliga samtal, SMS och surf. Om barnet har en Android eller iPhone kan du själv begränsa användandet direkt i enheten. Då kan ditt barn surfar säkert och inte stöta på vuxet eller olämpligt innehåll.

Ladda ditt kort

Prenumerationstjänster och giltighetstider gör att ditt barn alltid kan ringa från sitt kontantkort. Eftersom du laddar på ett fast paket så hamnar ett visst antal samtal, SMS och antal GB på kontantkortet, det är alltså inte pengar som dras från saldot när telefonen används. Prenumerationstjänst gör att paketet laddas på automatiskt på kontantkortet och gör att det alltid går att använda telefonen.

Vad är egentligen bäst?

Skillnaden mellan abonnemang och kontantkort är att du med kontantkort själv behöver se till att det finns saldo eller ett fast paket på kortet, medan du med abonnemang inte behöver göra någonting. Du kan heller inte spärra ett nummer om en kontantkortstelefon skulle tappas bort.

4G

Bäst för barn just nu!

 • 6-100 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 49
 • 6-25 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 50

Trygghet med rätt lösning

Du kan begränsa betalsamtal och innehåll med både abonnemang och kontantkort, men det är enklare att begränsa kostnaden genom kontantkort eftersom du inte behöver göra någonting för att undvika köp och betalsamtal. Så om du vill ha det både enkelt och billigt så är ett kontantkort att föredra. Eftersom det är enkelt att ladda på kontantkortet, köpa ett paket med längre giltighetstid eller prenumerera på laddning, så behöver du heller inte tänka på att ladda på kontantkortet om du inte vill.