Bäst mobilabonnemang

Vilket abonnemang som är bäst för dig beror helt på hur du vill använda din telefon. Oavsett om du surfar mycket eller inte alls, ringer mycket eller nästan inget eller ofta använder din telefon utomlands finns det ett prisvärt abonnemang för dig. Spana in operatörerna här och välj den kategorin som passar dig bäst.

4G

Bäst mobilabonnemang just nu

 • 4-100 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 49:-
 • 2-30 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 99:-
 • 2-50 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 100:-

Bäst för dig som surfar mycket

Vimla

Vimla

Hos Vimla kan du teckna ett abonnemang med upp till 100 GB surf och får spara din oanvända surf i 12 månader. Ingen surf går till spillo och du får fria samtal, sms och mms med ditt abonnemang. Om abonnemanget inte räcker för din surf kan du avsluta abonnemanget snabbt eftersom du inte har någon bindningstid.

Halebop

halebop kontantkort

Halebops största paket ger dig 40 GB surf och du får dessutom fria samtal, sms och mms. Du kan dessutom surfa, ringa och skicka sms inom EU/EES utan att betala extra. Med Halebop får du tillgång till ett nät med riktigt bra täckning eftersom de använder sig av Telias nät.

Tele2

Tele2

Om du inte vill ha några begränsningar på din surf  kan ett abonnemang med obegränsad surf vara bäst. Det billigaste abonnemanget med obegränsad surf och fria samtal, sms och mms finns hos Tele2. Du får använda upp till 30 GB inom EU/EES.

Bast abonnemanget

Bäst för dig som vill betala lite

Det finns fyra operatörer som erbjuder ett mindre abonnemang där månadsavgift ligger under hundringen och med bara några kronors skillnad mellan operatörerna. Dessa abonnemang är även de billigaste abonnemangen som du kan teckna.

Comviq Fastpris Mini som är ett kontantkort ger dig ett visst antal samtalsminuter, sms, mms och surf.

Halebop Mini kostar några kronor mer och ger dig något mindre surf än Comviq Fastpris Mini. Du får ett visst antal samtal istället för samtalsminuter vilket är bra om du ringer längre samtal och du får behålla din oanvända surf.

Hallons minsta paket är det näst billigaste och ger dig mest surf av alla dessa fyra operatörer och även fria sms och mms. Du får behålla surfen du inte använder och kan prova abonnemanget för halva priset under de tre första månaderna.

Vimlas minsta paket är det allra billigaste ger lika mycket surf som Comviq men ger dig fria samtal, sms och mms. Du får behålla oanvänd surf och betalar halva priset under de första tre månaderna utan att behöva binda upp dig på abonnemanget.

Bäst för dig som reser utomlands

Hallon, Vimla och Halebop låter dig använda din telefon precis som om du vore hemma och du får använda upp till 10 GB fri surf inom EU.

Med Telenors nyare abonnemang kan du surfa lika mycket som ditt abonnemang även i USA, Thailand, Malaysia och Myanmar. För obegränsat abonnemang kan du endast använda upp till 100 GB fritt i dessa länder. Med Telenors vanliga abonnemang får du surfa, ringa och skicka sms inom EU/EES precis som du gör hemma.

Flera av Comviqs abonnemang tillåter dig att ringa, skicka sms och surfa inom EU, Norge, Island och Liechtenstein. Du kan även köpa till ett datapaket som gör att du kan surfa i nästan hela världen under en viss tid.

Hos Tre kan du använda hela din surfpott inom EU helt kostnadsfritt och om du har deras obegränsade abonnemang får du använda upp till 60 GB inom EU.

Tele2 tillåter dig att använda upp till 40 GB fritt inom EU.

4G

Bäst mobilabonnemang just nu

 • 4-100 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 49:-
 • 2-30 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 99:-
 • 2-50 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 100:-
Vilket är bästa mobilabonnemanget?

Vi rekommenderar de virtuella operatörernas mobilabonnemang för vanlig mobiltelefoni. De använder sig av de större operatörernas nät, men till en bråkdel av priset. I övrigt är det dina behov av extratjänster och surfmängd som styr i valet av abonnemang.

Bästa mobilabonnemanget för student – vilket är det?

Som student kan du få riktigt bra priser och extrasurf på köpet hos de virtuella operatörerna. CSN-bidraget måste hushållas med och det är onödigt att lägga extra hundralappar på en dyr operatör.

Vilket är det bästa mobilabonnemanget för företag?

Flera mindre operatörer har billiga abonnemang med företagstjänster, exempelvis företagsväxel. Men om du behöver fler och mer avancerade företagsfunktioner bör du vända dig till några av de större operatörerna.

Jag är pensionär – vilket mobilabonnemang passar bäst för mig?

Som pensionär tjänar du på att välja en lågprisoperatör med seniorrabatt. Du kan spara mycket pengar varje år på att byta från en telejätte till en liten virtuell operatör.

Är de billiga mobilabonnemangen bra?

Ja, i Sverige är många av lågprisoperatörernas erbjudande riktigt bra. De har lika bra täckning som de stora operatörerna, och mer surf för priset. Ta gärna en titt på våra favoriter bland billiga mobilabonnemang.