Bäst mobiloperatör i Sverige

Hur ska du kunna veta vilken operatör som egentligen är bäst för dig när de har liknande erbjudanden och priser? Här får du hjälpen du behöver för att lyckas avgöra vilken operatör som passar dig bäst.

Vilken är den bästa mobiloperatören?

Det är lätt att bli vilsen bland det stora utbudet av mobiloperatörer. Vilken operatör som är den bästa mobiloperatören beror helt på vad du anser är viktigt. Eftersom operatörerna erbjuder likvärdiga prissättningar på påfyllnadspaket ditt kontantkort så kan du avgöra vilken operatör som är bäst genom att se andra fördelar och aspekter hos operatörerna.

4G

Gratis startpaket för kontantkort

 • 0-30 GB
 • Ladda 99:-
0 :-
 • 4-100 GB
 • Ladda 99:-
0 :-

 

Bäst för att ring och surfa från utlandet

De operatörer som låter dig använda ditt fasta paket på kontantkort för att ringa, surfa och SMS:a utomlands precis som du gör hemma är Halebop och Telia. Om du har ett Telia kontantkort behöver du registrera kortet för att kunna göra detta.

Hos Comviq kan du få fri roaming och upp till 10 GB surf inom EU/EES genom deras fastpris kontantkort, men behöver fylla på med saldo för att ringa eller SMS:a från utlandet.

Ringa och SMS:a till utlandet från Sverige

Ringer du mycket till utlandet från Sverige så kan du använda ett speciellt fastpris-paket hos Comviq och får då ett antal samtalsminuter till utlandet.

Hos Telia och Halebop kan du fylla på kontantkortet med ett saldo som gör att du kan ringa från Sverige till utlandet, och du betalar då för varje samtal. Hos Tre får du ringa och SMS:a till utlandet om du har saldo, men du kan köpa ett paket med påfyllnad av SMS till utlandet. Du kan inte ringa, surfa eller SMS:a från utlandet med Tre.

Sveriges basta mobiloperator

Bäst täckning och nät

Telia har Sveriges bästa nät, och det fortsätter dem att ha. P3-rapporten visar att Telia lever upp till detta och erbjuder nät i både storstäder och ute på landsbygden. Halebop går på Telias nät och har därför samma spridning och kvalitet av täckningen. Båda dessa operatörer tillhandahåller 3G, 4G och i vissa städer 4G+.

Tre är i fas med att utveckla sitt 4G nät med 4G+. Hallon går på Tre:s egna nät och har därför samma spridning och täckning. Enligt deras täckningskarta har de mycket god täckning i mellersta och södra Sverige.

De flesta operatörerna har en täckningskarta där de visar var de har bastäckning, bra täckning och mycket god täckning. Då kan du enkelt se vilken operatör som har bäst täckning för dig.

 

Bäst för dig som surfar mycket

Hos Halebop får du spara lika mycket surf som du har betalat för fram till nästa månad med både kontantkort och mobilabonnemang. Det är den enda operatörer som låter dig spara surfen med kontantkort. Du kan även köpa till surf om din surf inte skulle räcka.

Hallon låter dig bara surfa inom Sverige, men du får mycket surf för pengarna. Vill du surfa betydligt mer så har Tre och Telenor större surfmängd.

Bäst för dig som vill köpa telefon samtidigt

Hos Tele2 kan du delbetala en telefon i 6 månader, 12 månader eller 24 månader utan att binda upp dig på ett abonnemang. De är den enda operatören som låter dig delbetala en telefon utan att teckna abonnemang. Hallon, Halebop och Telia säljer kontantkorstelefoner där du betalar för hela telefonen samtidigt.

Tidigare kundnöjdhet

Ett bra sätt för att avgöra huruvida mobiloperatören faktiskt är bra är genom att se vad tidigare och nuvarande kunder säger om operatören. År 2018 var det Halebop som tog priset för Sveriges nöjdaste privatkunder i Svenskt Kvalitetsindex årliga undersökning. På andra plats kom Vimla och på tredje plats Hallon. Det är bra att välja den bästa mobiloperatören.

4G

Bäst mobilabonnemang just nu

 • 4-100 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 49:-
 • 2-30 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 99:-
 • 2-50 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
från 100:-