Bästa kontantkortet – surfmängd, samtal m.m

Bäst kontantkort beror på ditt behov

I dagens stora utbud av kontantkort från flera olika mobiloperatörer kan det vara riktigt svårt att hitta rätt kontantkort. Sanningen är att det inte går att säga att det finns ett och samma kontantkort som är bäst för alla. Allt beror istället på vilka behov du har och vad du vill kunna göra med din telefon. I texten som följer kommer du att få information om vad du bör titta på för att pricka in det billigaste kontantkortet som också är det bästa för just dig.

Kontantkort med mycket eller lite surf, samtal & sms?

För att kunna välja rätt bland den stora mängden kontantkort som finns på marknaden bör du titta på hur du använder din telefon. Ringer du till exempel väldigt ofta så är det bra att välja det kontantkort som ger dig lägsta möjliga samtalskostnad.

Om du ringer mer sällan kan det dock vara en god idé att välja ett kontantkort som ger ett begränsat antal fria, det vill säga kostnadsfria, samtal. Väljer du den lösningen gäller det dock att inte överskrida de fria samtalen eftersom samtalskostnaden då i många fall kan bli högre än du tänkt dig.

Den som föredrar att skicka sms istället för att ringa väljer ett kontantkort med många fria sms. Om du ringer mycket utlandssamtal finns kontantkort som är speciellt utformade för det. Många operatörer har också speciella prisplaner för utlandssamtal. Det är smidigt eftersom du då inte behöver byta ut ditt kontantkort om du reser utomlands.

bra kontantkort

Mobiloperatörer med bästa kontantkortet

Det finns flera operatörer som erbjuder riktigt bra villkor när du ska skaffa dig det bästa kontantkortet för dig och dina behov. Det är egentligen bara du som vet vilka behov du har vad gäller samtal, surf, täckning, sms, mms och kostnad för detta per månad.

Numera är det dock inte alls svårt att välja en bra mobiloperatör och det bästa kontantkortet som de erbjuder. Operatörerna har vässat sina erbjudande och numera är det hård konkurrens mellan de olika operatörerna vilket är bra för dig som kund. Då finns det billiga kontantkort och du kan enkelt välja det bästa kortet för dig!

Halebop

halebop kontantkort

Halebop har länge varit en av ungdomarnas favorit bland mobiloperatörerna och det är inte svårt att förstå. Halebop har billiga priser, mycket surf inkluderat samt bra täckning! Ett självklart val när du vill ha det bästa kontantkortet oavsett om du är ung eller gammal. Halebop har dessutom mycket bra täckning då de använder sig av Telias nät!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Halebop!

Beställ!

Hallon

hallon kontantkort

Hallon är en framåtsträvande mobiloperatör som numera har tagit stora marknadsandelar på den svenska mobilmarknaden. De har bra priser, billiga abonnemang och kontantkort. De erbjuder både abonnemang och kontantkort med mycket surf, billiga priser, fria samtal och fria sms till sina kunder. Ett mycket bra val när du ska skaffa bästa kontantkortet för dig och dina behov!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon!

Beställ!

Comviq

comviq kontantkort

Comviq var först ut med att erbjuda kontantkort på den svenska mobilmarknaden. De har alltid haft ett lågpristänk länge och deras slogan Billigt! Billigt! Billigt! känner nog alla till idag. De har inte längre lägst priser även om priserna fortsatt är låga och de erbjuder riktigt bra med surf, samtal och sms till sina kunder! Bra täckning och en fin kundtjänst gör att de kvalar in som en riktigt god kandidat när du ska välja det bästa kontantkortet!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Comviq!

Beställ!

Surfmängd, surfpott – fast eller rörligt pris?

Idag är telefonen nästan alltid med oss och för många fungerar den minst lika mycket som en dator som en kommunikationslösning. Den som använder telefonen till att surfa mycket bör vara extra noga med att undersöka hur stödet för detta är på det kontantkort man tänkt välja. Om du är en av de som nyttjar telefonen mycket till surf bör du välja ett kontantkort som ger dig utrymme för att göra detta.

Det är till exempel bra att försäkra dig om att du väljer ett kontantkort som har stöd för 4G. Du bör också titta på hur stor surfmängd du har möjlighet att använda dig av innan du väljer ditt nya kontantkort. Många operatörer ger möjligheten att ladda på kontantkortet med extra surfmängd om surfpotten skulle ta slut. Var noga med att se till att den möjligheten finns så du slipper stå utan surf. Du har också möjligheten att välja kontantkort med fastpris eller kontantkort med rörligt pris.

Vill du använda kontantkort? Då har du hamnat rätt. Här berättar vi om några av de bästa kontantkorten på marknaden samt hur de skiljer sig åt. Kanske har du två mobiltelefoner och vill använda ditt abonnemang med den ena och kontantkort med den andra eller så använder du helt enkelt bara kontantkort.

Hur som helst hoppas vi att denna text kan hjälpa dig att välja och hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig.

Så skiljer sig kontantkorten åt

Vi har här visat dig de bästa kontantkorten som finns på marknaden. Men vad just du tycker är bäst beror förstås på vad du behöver och är beredd att betala för. Kontantkort kan skilja sig åt på många olika sätt och vi har här valt att skriva om ett par rätt olika kontantkort för att du ska få en känsla för skillnaderna.

Fundera på hur mycket surf du kommer att använda, hur mycket du är beredd att betala och om du behöver använda kontantkortet mycket utomlands.

Att använda kontantkort utomlands

Oavsett vilket kontantkort du tycker är bäst och vill använda finns det några generella saker att tänka på om du ska använda ditt kontantkort utomlands.

Under 2017 blev det betydligt enklare att använda mobilen utomlands, särskilt inom EU. Tidigare har det kunnat bli riktigt dyrt att ringa, skicka sms och surfa utomlands. Om man inte hade koll på priserna kunde man få en hög räkning hem i brevlådan efteråt. Det var många som under lång tid uppmärksammade det orimliga med detta. Varför ska det vara så extremt mycket dyrare att använda sin mobiltelefon utomlands?

Nu är det dock inte längre så framförallt vad gäller EU. Från den 8 juni 2017 togs extrakostnaden bort för att använda mobiltelefonen inom EU. Du kan nu alltså använda din mobiltelefon utan att tänka efter två gånger när du reser inom regionen. Men det finns vissa saker du måste tänka på innan du reser med ditt kontantkort.

  • Registrera ditt kontantkort: För att kunna använda ditt kontantkort utomlands måste du registrera det. Anledningen till att du måste registrera kontantkortet är att det ska gå att veta att du är från Sverige.
  • Kolla om kontantkort kan används i landet: Kontantkort kan inte används i alla länder. Om det inte gör det kan du inte använda det i det landets nät om du har ett kontantkort.
  • Betala innan eller under resan: Kolla upp om du behöver ladda ditt kontantkort innan du reser iväg. I och med att du måste registrera ditt kontantkort innan du använder det utomlands är det dock i vissa fall möjligt att fylla på det på din personliga sida online.

Det bästa kontantkortet från Hallon

hallon kontantkort

Från Hallon har vi valt att berätta lite mer deras minsta kontantkort. Det kostar 99 kr och är sedan giltigt i tre månader. Under den tiden har du både fria samtal och sms och du har dessutom 4 GB surf. Om du är intresserad av ett kontantkort från Hallon går du in på deras hemsida och beställer ett kontantkort. Det kommer sedan hem till dig aktiverat och klart.

Vad gäller internet använder Hallon samma nät som Tre. Det kommer att ge dig riktigt bra täckning när du surfar. Om du skulle behöva mer surf är det bara att beställa extra på Hallons hemsida.

Det bästa kontantkortet från Comviq

comviq kontantkort

Vi berättar här om Comviq Fastpris. När du använder ett kontantkort från Comviq har du hela tiden koll på de utgifter du har. Du behöver inte oroa dig för att samtalskostnad eller internetkostnad skenar iväg. Du väljer själv hur mycket surf du vill köpa. Om du väljer Fastpris kan du använda upp till 40 GB surf. Är du utomlands inom EU kan du använda upp till 12 GB surf.

Om inte detta kontantkort passar dig kan du kolla in Comviqs andra kontantkort Fastpris Mini, Fastpris Combo, Amigos eller Surf. Vilket som passar dig bäst beror främst på om du framförallt kommer att använda mobilen i Sverige eller utomlands. Kolla även in Comviqs tjänst +Saldos som låter dig fylla på ditt saldo för utlandssamtal samt för att kunna använda dig av olika betaltjänster.

De bästa kontantkorten

Hallon och Fastpris från Comviq är ett par av de bästa kontantkorten enligt oss. Vi har försökt hitta något för alla genom att erbjuda ett billigt och ett något dyrare alternativ. Om du inte känner att något av dessa kontantkort är något för dig kan du surfa in på dessa eller andra operatörers hemsidor för att hitta något som passar dig bättre. Om du kontaktar en operatör eller besöker deras butik kan de ge dig direkt hjälp att hitta det abonnemanget som är bäst för dig.

Vi hoppas att du efter att ha läst denna artikel är ett steg närmare att hitta det bästa kontantkortet och önskar dig lycka till i ditt letande.

4G

Bäst kontantkort just nu

  • 30 GB surf
  • Fria sms
  • Fria samtal
0 :-
  • 100 GB surf
  • Fria sms
  • Fria samtal
0 :-