Bästa mobiloperatörerna 2021

Det finns många bra operatörer i Sverige och vi ska här titta på vilken av dessa operatörer som är bäst!

Varje år tar Svenskt kvalitetsindex fram en rapport där man avgör vilken mobiloperatör som är den bästa. Den senaste rapporten är från oktober 2019. Svenskt kvalitetsindex arbetar fram rapporten med underlag från djupgående undersökningar och tittar främst på kundernas nöjdhet med operatören. Det är en gedigen rapport och ska man byta mobilabonnemang är det helt klart intressant att veta vilken operatör som är bäst just nu!

4G

Halebop är bäst!

 • 2 – 30 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 99 :-

Vilken är den bästa mobiloperatören?

Dessa undersökningar om kunders nöjdhet har gjorts under flera år och man ställer ett antal olika frågor som ska avgöra hur pass nöjda alla kunder är med de olika svenska mobiloperatörerna. Det är en bra och relevant rapport som arbetas fram. Svenskt kvalitetsindex är en bra och oberoende, seriös aktör.

Halebop är bäst 2020

halebop kontantkort

I den senaste undersökningen från 2019 för privatpersoner så vann Halebop för tredje året i rad. Undersökningarna är baserad på nästan 1800 personer som har djupintervjuats för att man ska få fram en klar vinnare i segmentet, bästa mobiloperatör 2020! Vi gratulerar så klart Halebop till denna fina vinst för tredje året i rad och det är kul att de har så pass nöjda kunder vad gäller flera faktorer som vi visar på här nedan.

Hallon tar andra platsen från Vimla

hallon kontantkort

Comviq landade på en fin andraplats 2017 och för 2019 tog Vimla andraplats vad gäller nöjda privatkunder 2019. I den senaste undersökningen tog istället Hallon andra platsen och tredje platsen tog Vimla. Det är ett fint facit. Halebop har länge varit bra, stabilt och seriös aktör som satsar på privatkunderna och har lyckats fint med detta. Halebop satsar på bra täckning (Telia) och bra kundsupport. Vimla och Hallon däremot satsar främst på låga priser, mycket surf och ingen bindningstid.

Halebop har tagit marknadsandelar med sitt snabba nät, support, exklusiva erbjudande och breda sortiment vad gäller kontantkort, mobilabonnemang, mobilt bredband samt produkter och tillbehör. Comviq har även de haft framgångar med sitt sortiment och fina erbjudande vad gäller större surfmängder till bra priser! Hallon har gått ut hårt med fina prisvärda erbjudanden.

4G

Comviq fortfarande stabil!

 • 5 – 40 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 145 :-

Halebop

halebop kontantkort

Halebop vann alltså för tredje året i rad vad gäller mest nöjda kunder enligt Svenskt kvalitetsindex. Det är en fin utmärkelse och vi rekommenderar även ofta Halebop som operatör oavsett om det är abonnemang eller kontaktkort du söker.

Comviq

comviq kontantkort

Comviq kom som sagt på en fina andraplats 2018 men även om de 2019 kom på en femteplats 2019 är de fortfarande en prisvärd mobiloperatör. Bra erbjudanden, brett sortiment och bra priser är deras framgångsrecept. Supporten är bra och du surfar snabbt i deras mobilnät som ägs av Tele2.

Hallon

hallon kontantkort

Hallon är en de mindre operatörerna som verkligen var på frammarsch 2018 och snodde åt sig andraplatsen 2019. De har alltid fina erbjudanden och ofta bäst priser vad gäller både kontantkort, mobilt bredband samt mobilabonnemang. Passa på!

4G

Hallon – näst bäst!

 • 4 – 100 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 49 :-

De mindre operatörerna tar mark

Trenden har varit att de mindre aktörerna har kommit ikapp de stora på privatmarknaden vad gäller nöjda kunder och de har absolut dragit ifrån vad gäller bättre villkor och erbjudanden till sina kunder. Det är sådant som så klart spelar roll när det kommer till att skapa bra relationer och trogna samt nöjda kunder. Hallon, Halebop, Fello samt Vimla ligger bra till när det kommer till nöjda kunder. Bättre till än de stora operatörerna i branschen. De får alla höga betyg.

Bast mobiloperator 2018

Välja bästa mobiloperatör

Det finns flera faktorer man skall ta hänsyn till när man själv ska välja den bästa mobiloperatören för den egna kommunikationen. Det finns ett par saker som man alltid ska titta på för att få den operatör som passar de egna behoven bäst! Vi listar de viktigaste sakerna att ta hänsyn till här:

Priset

Vad det kommer att kosta dig som kund hos en specifik operatör är så klart en av de viktigaste sakerna när du väljer mobiloperatör och mycket annat i livet. Oavsett om det gäller mobiltelefoni eller annat. Priset på produkterna och tjänsterna har stor betydelse.

Erbjudanden

Har den mobiloperatör du tänker välja bra erbjudanden till dig som kund? Antingen att du får extra fint erbjudande när du tecknar nytt abonnemang eller att du får något specifikt när du stannar kvar som trogen och lojal kund. Det kan antingen vara erbjudande om sänkta priser, bättre villkor, mer surf under en period, fria samtal, fria sms eller något annat attraktivt som får dig att teckna nytt abonnemang eller skaffa kontantkort. Flera av de mindre operatörerna arbetar hela tiden med extra bra erbjudanden för dig som kund!

Supporten

Du kanske inte alltid behöver en superstark support när du tecknar abonnemang men det kan absolut vara bra att den operatören du ska välja har en seriös och kunnig support. Man vet aldrig vad som kan hända och är det något problem med någonting oavsett om det gäller ekonomi, produkter eller tjänster så är en seriös och stabil support bra att ha.

Mobiltäckningen

Att du har bra täckning är ju A och O. I tätorterna har alla operatörer mycket bra täckning och du surfar med höga hastigheter med din mobiltelefon eller mobilt bredband. Det skiljer lite mellan de olika operatörerna vad gäller täckning ute på landsbygden. Operatörerna har alla satsat på lite olika plaster så att du frågar en bekant om en specifik operatör eller tittar på operatörens täckningskarta är bra innan du tecknar nytt avtal. Alla operatörer har bra täckning i Sverige men som sagt kan det skilja lite mellan dem ute på landsbygden.

4G

Bäst operatör!

 • 2 – 30 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 99 :-

Det var lite om vilken mobiloperatör som är den bästa 2021 och vad du kan tänka på när du själv ska välja en ny operatör att ringa, skicka sms och surfa med. Halebop och Hallon låg alltså i topp 2020 när det kommer till nöjda kunder. De har även ofta fina erbjudanden och bra täckning för dig som befinner dig utanför tätort. Passa på att teckna nytt abonnemang, skaffa kontantkort eller mobilt bredband med en seriös och pålitlig operatör!