Det finns många bra operatörer i Sverige och vi ska här titta på vilken av dessa operatörer som är bäst!

Varje år tar Svenskt kvalitetsindex fram en rapport där man avgör vilken mobiloperatör som är den bästa. Svenskt kvalitetsindex arbetar fram rapporten med underlag från djupgående undersökningar och tittar främst på kundernas nöjdhet med operatören. Det är en gedigen rapport och ska man byta mobilabonnemang är det helt klart intressant att veta vilken operatör som är bäst just nu.

Vilken är den bästa mobiloperatören?

Dessa undersökningar om kunders nöjdhet har gjorts under flera år och man ställer ett antal olika frågor som ska avgöra hur pass nöjda alla kunder är med de olika svenska mobiloperatörerna. Det är en bra och relevant rapport som arbetas fram. Svenskt kvalitetsindex är en bra och oberoende, seriös aktör.

Vimla är bäst

Vimla mobilabonnemang

Billiga mobilbonnemang

3 – 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Från 110 kr

I den senaste undersökningen för 2023 för privatpersoner så vann Vimla. Undersökningarna är baserad på nästan 3 200 djupintervjuer som har har gjort för att man ska få fram en klar vinnare i segmentet bästa mobiloperatör. Vi gratulerar så klart Vimla till denna fina vinst och det är kul att de har så pass nöjda kunder vad gäller flera faktorer som vi visar på här nedan.

Hallon tar andra platsen följt av Halebop

halebop kontantkort

Andra och tredje platsen tas av två operatörer som tidigare placerat sig bra i SKIs undersökning. Andra platsen tas av Hallon som förra året tog tredje plats. Tredje plats tas av Halebop som förra året tog första platsen – vilket de även gjort de fem tidigare åren. På fjärde plats hittar vi Comviq, som har placerat sig högt de senaste åren. Det är ett fint facit för alla fyra operatörer.

Vimla är en operatör som satsar på låga priser, mycket surf och ingen bindningstid, samma trend ser vi hos Hallon. Halebop har fokuserat mer på kundsupport och bra täckning i Telias nät.

Vimla tar alltså första platsen från Halebop som vunnit sex år i rad fram till den senaste undersökningen. Det som kunderna främst uppskattar med Vimlas abonnemang är deras prisvärdhet och flexibilitet. Man får mycket surf för månadsavgiften och man kan enkelt byta till ett mindre eller större abonnemang om ens behov förändras.

Hallon erbjuder liknande lösningar som Vimla, vilket kan vara anledningen till att de tar andra platsen. Halebop och Comviq har ett större utbud av abonnemangsformer och erbjuder även ett större sortiment av mobiltelefoner och assessorer.

Vimla

Vimla vann alltså för första gången och tar kronan från Halebop som vunnit sex år i rad. Det är en fin utmärkelse som Vimla verkligen gjort sig förtjänt av. Vi rekommenderar ofta Vimla som operatör eftersom de erbjuder prisvärda abonnemang med enkla villkor. De har rabatter till studenter, de över 55 år och barn, och de har återkommande riktigt fina erbjudanden till nya kunder.

Vimla har återkommande placerat sig bland de bästa operatörerna i SKIs mätning.

Vimla mobilabonnemang

Billiga mobilbonnemang

3 – 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Från 110 kr

Hallon

Hallon är en av de mindre operatörerna som verkligen har tagit en plats i många mobilanvändares hjärtan. De har genomgående planerat sig topp tre på SKIs lista under de senaste åren – och i år. tog de. sig hela vägen till plats två. De har alltid fina erbjudanden och ofta bäst priser vad gäller både kontantkort, mobilt bredband samt mobilabonnemang.


Billiga mobilabonnemang

4 – 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Från 109 kr

Halebop

Halebop är en bra operatör som fram till i år tagit första platsen i SKIs undersökning sex år i rad. Deras kunder uppskattar operatören. för deras snabba nät, i Telias mobilnät, stora utbud av mobilabonnemang och kontantkort, och stora utbud av mobiltelefoner och assessorer.


Billiga mobilabonnemang

2 – 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Från 129 kr

Comviq

Comviq har genomgående placerat sig högt på SKIs lista – ofta topp fem. De är en prisvärd mobiloperatör. Bra erbjudanden, brett sortiment och bra priser är deras framgångsrecept. Supporten är bra och du surfar snabbt i deras mobilnät som ägs av Tele2.


Billiga mobilbonnemang

4 – 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Från 125 kr

De mindre operatörerna tar mark

Trenden har varit att de mindre aktörerna har kommit ikapp de stora på privatmarknaden vad gäller nöjda kunder och de har absolut dragit ifrån vad gäller bättre villkor och erbjudanden till sina kunder. Det är sådant som så klart spelar roll när det kommer till att skapa bra relationer och trogna samt nöjda kunder. Vimla, Hallon, Halebop samt Comviq ligger bra till när det kommer till nöjda kunder. De placerar sig högre än de stora operatörerna i branschen. De får alla höga betyg.

Bast mobiloperator 2018

Välja bästa mobiloperatör

Det finns flera faktorer man ska ta hänsyn till när man själv ska välja den bästa mobiloperatören för den egna kommunikationen. Det finns ett par saker som man alltid ska titta på för att få den operatör som passar de egna behoven bäst. Vi listar de viktigaste sakerna att ta hänsyn till här:

Priset

Vad det kommer att kosta dig som kund hos en specifik operatör är så klart en av de viktigaste sakerna när du väljer mobiloperatör och mycket annat i livet. Oavsett om det gäller mobiltelefoni eller annat. Priset på produkterna och tjänsterna har stor betydelse.

Erbjudanden

Har den mobiloperatör du tänker välja bra erbjudanden till dig som kund? Antingen att du får extra fint erbjudande när du tecknar nytt abonnemang eller att du får något specifikt när du stannar kvar som trogen och lojal kund. Det kan antingen vara erbjudande om sänkta priser, bättre villkor, mer surf under en period, fria samtal, fria sms eller något annat attraktivt som får dig att teckna nytt abonnemang eller skaffa kontantkort. Flera av de mindre operatörerna arbetar hela tiden med extra bra erbjudanden för dig som kund.

Supporten

Du kanske inte alltid behöver en superstark support när du tecknar abonnemang men det kan absolut vara bra att den operatören du ska välja har en seriös och kunnig support. Man vet aldrig vad som kan hända och är det något problem med någonting oavsett om det gäller ekonomi, produkter eller tjänster så är en seriös och stabil support bra att ha.

Mobiltäckningen

Att du har bra täckning är ju A och O. I tätorterna har alla operatörer mycket bra täckning och du surfar med höga hastigheter med din mobiltelefon eller mobilt bredband. Det skiljer lite mellan de olika operatörerna vad gäller täckning ute på landsbygden. Operatörerna har alla satsat på lite olika plaster så att du frågar en bekant om en specifik operatör eller tittar på operatörens täckningskarta är bra innan du tecknar nytt avtal. Alla operatörer har bra täckning i Sverige men som sagt kan det skilja lite mellan dem ute på landsbygden.

Välj mobiloperatör

Det var lite om vilken mobiloperatör som är den bästa 2023 och vad du kan tänka på när du själv ska välja en ny operatör att ringa, skicka sms och surfa med. Vimla, Hallon och Halebop ligger alltså i topp 2023 när det kommer till nöjda kunder. De har ofta fina erbjudanden och bra täckning för dig som befinner dig utanför tätort. Passa på att teckna nytt abonnemang, skaffa kontantkort eller mobilt bredband med en seriös och pålitlig operatör.