Billigast mobiloperatör i Sverige

Sparad surf, inga bindningstider, kontantkortspaket med fast pris och extra surf har gjort det nästintill omöjligt att kunna avgöra vilken operatör som har de lägsta priserna. Här har vi samlat de operatörer som har de lägsta priserna, oavsett om du använder telefonen mycket eller lite mindre.

Vilka operatörer har lägst pris?

Nya mobiloperatörer har utmanat de väletablerade operatörerna och priserna har aldrig varit så låga som de är nu. Men bara för att det är en operatör som är billigare så behöver du inte rucka på kvalitén eller antalet samtal.

4G

Bäst mobilabonnemang just nu

  • 4-100 GB
  • Fria sms
  • Fria samtal
från 49:-
  • 2-30 GB
  • Fria sms
  • Fria samtal
från 99:-
  • 2-50 GB
  • Fria sms
  • Fria samtal
från 100:-

Hur de kan vara så billiga

Generellt handlar det om att de inte har samma typ av kundsupport som de större och mer väletablerade operatörerna har. Men det betyder inte att de har missnöjda kunder, det handlar bara om att du inte kan gå till en fysisk butik eller ringa till en kundtjänst.

I gengäld är de billigare, erbjuder chattsupport och har en användarvänlig supportsida där du själv kan hitta svar på det du behöver. De flesta ägs även av de större operatörerna och går på samma mobilnät.

Billigast mobiloperator sverige

Inga extra avgifter

Eftersom operatörerna vet att det finns många erbjudanden som lockar så har flera av de nyare operatörerna valt bort avgifter när du tecknar abonnemang. Du betalar alltså bara för ditt abonnemang. De nyare operatörerna Hallon, Halebop och Vimla är de billigaste operatörerna för dig som har en normal förbrukning av surf.

Abonnemang under hundringen

Idag kan du enkelt hitta ett fullgott abonnemang för under hundringen. Oftast är det surfen som gör att abonnemanget går upp i pris. Men så länge som du inte streamer alla dina filmer genom din mobiltelefon eller spelar musik dygnet runt kan du enkelt komma undan för en väldigt låg peng hos dessa operatörer.

Hallons billigaste abonnemang

ger dig fria samtal, SMS och MMS och du får en helt okej surfpott på 4 GB varje månad. Dem erbjuder halva priset under de tre första månaderna, och du får även en extra surfpott på 100 GB när du tecknar abonnemanget. Oanvänd surf sparas och du har ingen bindningstid.

Vimlas billigaste abonnemang

ger dig fria samtal, SMS och SMS och en surfpott på 2 GB. Du betalar halva månadsavgiften under de tre första månaderna och om du inte är nöjd säger du upp abonnemanget eftersom du varken har bindningstid eller uppsägningstid. Du får 20 GB extra surf när skaffar abonnemang hos dem.

Halebops billigaste abonnemang

ger dig ett begränsat antal samtal, SMS och MMS och en surfpott på 1 GB. De fyra första månaderna får du dubbel surf när du tecknar abonnemang på 12 eller 24 månader, och du får alltid spara din oanvända surf. Om du inte bundit upp dig kan du säga upp abonnemanget närsomhelst.

Prisvärda och billiga kontantkortsoperatörer

Hallon har det överlägset billigaste kontantkortet för en hel månad. Du får fria samtal, SMS och MMS och en 4 GB surfpott. Hallon har även det mest prisvärda kontantkortet för dig som vill surfa supermycket. Du får 100 GB surf och fria samtal, SMS och MMS under en månad.

Halebop Go gör att du enkelt kan betala lite och ringa länge. Du fyller på valfritt belopp och betalar en avgift per SMS och för varje samtal du påbörjar, inte för varje påbörjad samtalsminut. Ingen öppningsavgift på samtalen och saldot är giltigt tills att det är slut. Behöver du sen surf så kan du betala en billig peng och fylla på med extra surf.

Vilken mobiloperatör är billigast?

De billigaste mobiloperatörerna på den svenska marknaden är de så kallade virtuella operatörerna. De använder sig av de stora operatörernas nät, men har lägre priser på abonnemang.

Är lågprisoperatörerna verkligen lika bra som de stora?

Det korta svaret är: ja! Eftersom lågprisoperatörerna och de stora operatörerna använder sig av samma nät märker du ingen skillnad vid vanlig mobilanvändning. Vissa virtuella operatörer kan sakna extrafunktioner som du hittar hos de större operatörerna. En del av dem säljer inte heller mobiltelefoner, eller har kundtjänst tillgänglig via telefon.

Vilken är den billigaste operatören som säljer Iphone?

Du kan köpa Iphone-telefoner med abonnemang hos Hallon och Halebop. Abonnemangspriset hos de här operatörerna är lägre än hos många andra operatörer som också säljer Iphone.

Är alla virtuella operatörer likvärdiga?

Nej, de skiljer sig åt både prismässigt och funktionsmässigt. Vissa av dem har särskilt förmånliga abonnemang för seniorer, ungdomar och studenter. Andra har företagsabonnemang och säljer mobiler. Och vissa av dem satsar på bättre kundtjänst. Några av de virtuella operatörerna har inte heller stöd för VoLTE, alltså samtal över 4G-nätet.

Vilken operatör är billigast för företag?

Hallon erbjuder företagsabonnemang för små- och medelstora företag. De har låga priser, slopad bindningstid och företagstjänster som mobil växel och fakturabetalning.