Comviq är en av de äldsta spelarna på marknaden när det kommer till kontantkort. De säljer fortfarande flest kontantkort i Sverige, men andra aktörer har även gjort avtryck på marknaden. En av dem är Halebop. Halebop som har Sveriges nöjdaste mobilkunder.
Hur står sig egentligen Comviq mot Halebop när det gäller kontantkort? Vi jämför Halebop och Comviqs kontantkort
Halebop
Halebop har under de senaste åren lyfts fram som operatören med flest nöjda kunder i Sverige. De har prisvärda abonnemang, en shop med mobiltelefoner och mycket bra kontantkort. Deras kontantkort finns i två olika varianter: Fastpris och GO.
Fastpris fungerar på många sätt som ett fastpris-abonnemang – men man tankar själv på med mer surf och samtal. I Fastpris ingår samtal och meddelanden i alla laddningar, och en begränsad surfmmängd. Välj mellan 2 till 100 GB surf. Laddningen kan användas i 30 dagar och du kan spara surf du inte hinner använda upp.
GO liknar det traditionella kontantkortet. Man laddar helt enkelt kortet med en pott pengar, sen kan man ringa och messa för hela den potten. Varje samtal och mess kostar alltså en liten summa per minut eller skickat meddelande. Om man vill surfa kan man köpa till ett surfpaket.
Fyll på ditt kontantkort via Halebops hemsida.
- Fastpris – fria samtal och mess + surf
- GO – ring och messa för hela potten
- Årskort – välj mellan surf eller mess
- Surf – extra surf eller obegränsad surf under 1 eller 3 dagar
Halebop kontantkort
Comviq
Comviq har Sveriges mest sålda kontantkort. Deras kontantkort finns att köpa i flera olika varianter anpassade efter olika behov.
Med Fastpris laddas kontantkortet med ett obegränsat antal samtal och mess inom Sverige, sen en begränsad surfmängd på mellan 0,5 till 100 GB. Laddningen gäller i en vecka eller 30 dagar.
Med Amigo och Amigos Allo kan man ringa extra billigt utomlands. En liten mängd surf ingår dessutom. Laddningen gäller i 30 dagar.
Man kan även köpa extra surf, antingen som gäller i 30 dagar eller en mindre mängd som gäller i ett helt år.
Fyll på ditt kontantkort via Comviqs hemsida, app eller i en butik eller kiosk.
- Fastpris – fria samtal och mess + surf
- Amigos och Amigos Allo – ring billigt utomlands
- Surf – extra surf eller surf som gäller i ett helt år
Comviq kontantkort
Billiga kontantkort
Ladda med upp till 100 GB surf
Saldo, fastpris eller utlandssamtal
Från 45 kr
Täckning
Halebop och Comviq använder olika mobilnät till sina kunder. Som kund hos Halebop surfar man i Telias nät. Telias nät är stort och har bra täckning över i stort sett hela Sverige. Comviq använder en kombination av Telenors och Tele2s nät. De erbjuder även riktigt bra täckning. Jämför täckningskartor hos operatörerna för att se hur täckningen ser ut för dig.
Pris
Prismässigt ligger Halebop i regel lite högre än Comviq. Comviqs största laddning, med 100 GB surf och fria samtal och mess, ligger lägre i pris än Halebops största laddning som också har 100 GB surf och fria samtal och mess. Man får alltså fler GB per krona hos Comviq.
Comviq eller Halebop?
Halebop och Comviq erbjuder på många sätt likvärdiga kontantkort. Halebop ligger dock lite högre prismässigt, men har något bättre täckning i Telias nät.
Både Comviq och Halebop har prisvärda kontantkort med flera olika valmöjligheter. Comviq passar bra för dig som vill ringa utlandssamtal billigt.
Comviq är lite billigare än Halebop generellt, men prisskillnaderna är inte av storleken att man höjer på ögonbrynen åt dem precis.
Telia och Tele2 – det är näten som Halebop och Comviq använder sig av. Det råkar också vara två prisbelönta nät som hyllats som Sveriges bästa beroende på vem man frågar. Du bör bli nöjd oavsett vilken operatör du väljer med andra ord.
Du laddar enkelt ditt Halebop-kontantkort direkt via nätet eller i appen Halebop Ladda. Du kan också besöka någon av Halebops återförsäljare, som OKQ8.
Det enklaste är att ladda kontantkortet via Comviqs app. Annars kan du ladda på deras hemsida, med ett värdebevis, genom internetbanken eller genom att besöka Comviqs återförsäljare.