Hallon eller Comviqs kontantkort?

Comviq är en av de operatörer som har erbjudit kontantkort längst på den svenska marknaden. När kontantkorten var nya var det Comviq som gällde för de allra flesta. Sen dess har mycket hänt och nya operatörer har slagit sig in på marknaden. En av dem är Hallon. Hallon har gjort sig kända för sina låga priser och enkla villkor.

Hur står sig Hallon mot Comviq när det kommer till kontantkort?

Comviq

Hos Comviq beställer man ett kontantkort helt gratis, sen kan man välja mellan flera olika prisplaner som man kan tanka kortet med. Deras prisplan Fastpris påminner om deras abonnemang – man tankar kontantkortet med fria samtal och sms, sen väljer man vilken surfmängd man vill ha. Tankningen är aktiv under 30 eller 7 dagar. De har även prisplaner för dig som sällan ringer och surfar, prisplaner för dig som ringer mycket utomlands och prisplaner med endast surf. 

Comviqs alternativ är alltså många och det är lätt att anpassa sitt kontantkort efter behov. Kontantkortet kan man enkelt ladda med en ny, eller samma, prisplan via deras app, hemsida eller i en kiosk eller affär. 

  • Fastpris – giltigt 7 eller 30 dagar
  • För utlandssamtal
  • Kontantkort giltiga i upp till ett år

comviq kontantkort

Hallon

Hallons kontantkort är enkla och billiga – precis som deras mobilabonnemang. De har bara en sorts prisplan som man kan välja olika storlekar på. Vilken laddning man än väljer hos Hallon så får man fria samtal och fria sms, sen är det surfen som skiljer de olika laddningarna åt. Varje laddning är giltig i 30 dagar, sen väljer man själv när man vill fylla på igen.

Den minsta laddningen hos Hallon ligger på 4 GB surf, sen kan man välja hela vägen upp till 100 GB. Det är alltså lätt att anpassa laddningen efter hur man brukar använda sin telefon. 

Ladda ditt kontantkort hos Hallon enkelt via Hallons hemsida. Där kan man även välja prenumeration, då laddas kontantkortet automatiskt när tiden är slut så att man aldrig står utan sin mobiltelefon.

  • Fastpris
  • Giltigt 30 dagar 

4G

Hallon Kontantkort

  • 4 – 100 GB
  • Fria sms
  • Fria samtal
fr 99 :-

Täckning

Hallon och Comviq använder sig av olika mobilnät, därför skiljer sig deras täckning åt. 

Comviq använder Tele2 och Telenors nät. Nästan hela sveriges befolkning, 99,9 % om man ska vara exakt, täcks in av Comviq. Täckningen är sämre högre upp i landet och på obebodda platser.

Hallon är ett dotterbolag till Tre och använder därför Tres nät. Tre har något sämre täckningsgrad jämfört med Comviq. 98,9 % av alla som bor i Sverige nås av Tres nät. Täckningen är sämre i norr, och bättre i städer.

Pris

När det kommer till pris är det lättast om man jämför Comviqs Fastpris-laddning med Hallons laddningar. Båda deras största laddningar har 100 GB surf, fria samtal och fria sms. De är prissatta snarlikt. När de kommer till de mindre laddningarna ligger Hallon billigare om man jämför hur mycket surf man får per krona. 

Hallon eller Comviq? 

Hallons kontantkort är i regel billigare, men Comviq erbjuder fler valmöjligheter. Om man behöver ett kontantkort som man bara ska använda under en begränsad tid, kanske en vecka, har Comviq det mest lönsamma alternativet. Om man regelbundet använder sitt kontantkort erbjuder Hallon de bästa villkoren. 

Comviq erbjuder även kontantkortsladdningar för extra billiga utlandssamtal och kontantkort som är giltigt i ett helt år för den som mycket sällan använder sin mobiltelefon.

Starpaket Hallon kontantkort

Starpaket Comviq kontantkort

comviq kontantkort
Är Comviq eller Hallon bäst när det kommer till kontantkort?

Både operatörerna har bra erbjudanden när det kommer till kontantkort. Hallon är att föredra om du vill ha det billigaste alternativet. Comviq är bättre om du behöver en tidsbegränsat kontantkort eller vill ringa utomlands billigt.

Vilken av operatörerna ska jag välja om jag vill ringa utomlands?

Comviq Amigos är det bästa valet för dig som vill ringa utomlands billigt med kontantkort. Med Amigos och Amigos Allo ringer du billigt så väl inom EU/ESS som Mellanöstern och Afrika.

Har Comviq eller Hallon bäst täckning?

Comviq går i Tele2:s nät som brukar ranka högre än Tre:s nät, vilket Hallon använder sig av. I städer är det hugget som stucket, men i glesbygden kan det vara bättre att välja Tele2 än Tre. I den här guiden skriver vi mer om mobiloperatörernas täckning.

Comviq eller Hallon – vilken operatör är billigast för kontantkort?

Hallon har lite lägre priser än Comviq på sina kontantkort. Men Comviq har å sin sida lite fler valmöjligheter för exempelvis utlandssamtal.

Var hittar jag startpaket från Hallon och Comviq?

Det gör du enklast via respektive operatörs hemsida. Klicka dig in på länkarna till Comviq och Hallon som du hittar på den här sidan och beställa ditt startpaket hem till brevlådan.