Hallon eller Halebops kontantkort?

Hallon och Halebop är två populära operatörer som båda erbjuder kontantkort. Halebop är kända för sina otroligt nöjda kunder. De har flera år i rad valt av sina kunder till Sveriges bästa operatör. Hallon å andra sidan är kända för sina låga priser och enkla mobila lösningar. 

Hur står sig Hallon mot Halebop när det kommer till kontantkort? Vem har egentligen bäst och billigast kontantkort?

Hallon

Hallon har ett ledord – billigt. Deras kontantkort, och deras mobilabonnemang, är billiga och enkla att förstå sig på. För en fast kostnad får man ev viss mängd surf och fria samtal och sms – oavsett om man har ett abonnemang eller ett kontantkort. 

Kontantkorten fyller man på med 30 dagars mellanrum. De har ingen bindningstid, så om man inte vill fylla på sitt kontantkort under en månad behöver man inte det. Alla laddningar är så kallade fastpris-laddningar. Samtal och sms ingår, det är surfen som skiljer laddningarna åt. Deras största laddning har 100 GB surf och deras minsta 4 GB. 

 • Giltigt 30 dagar
 • Fastpris
 • Fria samtal
 • Fria sms

4G

Hallon Kontantkort

 • 4 – 100 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 99 :-

Halebop

Halebop har Sveriges nöjdaste kunder. Deras kontantkort kan man köpa i två olika former – Fastpris eller Go. Med Fastpris får man i alla laddningar, utom den minsta, fria samtal och sms sen en begränsad mängd surf. Välj på surfmängder mellan 2 GB och 60 GB. Laddningen är giltig i 30 dagar. 

Go är lösningen för dig som bara vill ringa och skicka meddelanden – både hemma i Sverige och utomlands. Potten man laddar på sitt kontantkort med använder man för att ringa och skicka sms. Varje samtal har alltså en minutavgift och varje meddelande kostar 50 öre. 

 • Fastpris eller Go
 • Fastpris är giltigt i 30 dagar
 • Fria samtal och mess med Fastpris
 • Ring och messa från en pott med Go

4G

Halebop Kontantkort

 • 2 – 60 GB
 • Fria sms
 • Fria samtal
fr 99 :-

Täckning

Med ett kontantkort från Hallon använder man Tres nät, detta för att Hallon är ett dotterbolag till Tre. Tre har en täckning som når 98,9 procent av alla svenskar i landet. Med ett kontantkort från Halebop får man istället tillgång till Telias nät. Telia anses av många ha det bästa och största nätet i Sverige. De täcker in 99,9 procent av befolkningen i landet. 

Pris

När det kommer till prissättning så ligger Hallon betydligt lägre än Halebop. Hallons största laddning, på 100 GB, ligger lägre i pris än Halebops största laddning, på 60 GB. Hos Hallon får man alltså betydligt mer surf per krona. 

Hallon eller Halebop?

Skillnaden mellan Hallon och Halebop ligger i prissättningen, valmöjligheterna och täckningen. 

Hallon har en lägre prissättning på sina kontantkort med fastpris jämfört med Halebops kontantkort med fastpris. Halebop erbjuder dock även kontantkort med pott, Go. Något som Hallon inte gör.

När det kommer till täckning kan Halebop, med Telias nät, täcka in en större del av Sverige. Innan du väljer operatör är det viktigt att kolla in deras täckningskartor för att se hur täckningen ser ut där du befinner dig. I städer är det sällan problem med mobiltäckningen oavsett operatör. 

Halebop kontantkort

halebop kontantkort

Hallon kontantkort

hallon kontantkort

Är Hallon eller Halebop bästa operatören för kontantkort?

Svaret är att det beror på vad du värdesätter. Hallon har bara kontantkort med fast pris, Halebop har även kontantkort med pott. Hallon är generellt billigare, men Halebop har bättre täckning genom Telia. Halebop låter dig också använda ditt kontantkort i EU/ESS, medan Hallons kontantkort bara fungerar i Sverige.

Vilken operatör är billigast – Halebop eller Hallon?

Hallon är en billigare operatör än Halebop när det kommer till både mobilabonnemang och kontantkort. Men vill du ha ett kontantkort där du själv styr över potten som tankas på är Halebop alternativet för dig. Hallon har bara fast pris.

Har Halebop eller Hallon bäst täckning?

Halebop använder sig av Telias nät och Hallon av Tre:s nät. I städer spelar det ingen roll men i glesbygden kan det vara bättre att välja Telia. På den här sidan hittar du mer information om operatörernas täckning.

Hur laddar jag Halebop kontantkort?

Via app, hemsida eller någon av återförsäljarna. Allra enklast blir det om du laddar ner appen Ladda, där du håller koll på förbrukning och enkelt fyller på ditt kontantkort.

Kan jag använda Hallons kontantkort utomlands?

Nej, det kan du inte. Hallons kontantkort fungerar bara i Sverige. Med Halebops kontantkort surfar du dock som hemma i EU/ESS.