Kontantkort eller abonnemang för mobilt bredband?

Mobilt bredband gör det möjligt för dig att surfa på din surfplatta utan att koppla upp dig till WiFi. Du kan även använda ett SIM-kort i en router och få trådlöst WiFi som gör att flera personer kan koppla upp sig på nätverket. Men vad ska du välja, abonnemang eller mobilt bredband?

4G

 Mobila bredband

  • 5-200GB
f 89
  • 40-400
f249

Välja kontantkort eller abonnemang?

Ett mobilt bredband gör att du kan surfa på din surfplatta eller få trådlöst WiFi utan att det finns en WiFi-anslutning. Du kan antingen sätta in SIM-kortet i en router och dela mobildata till flera mobiler, surfplattor eller datorer, eller sätta in SIM-kortet direkt i din surfplatta.

Abonnemangsformer

Abonnemang för mobilt bredband gör att du slipper tänka på om du har surf eller inte eftersom det kommer ny surf varje månad. Hos flera operatörer får du spara din oanvända surf till nästa månad. För dig som surfar ofta och mycket kan ett abonnemang vara att föredra eftersom du då får störst surfpott för pengarna.

Hallon har de billigaste abonnemanget för mobilt bredband, men även Halebop, Telia, Tele2, Telenor och Tre erbjuder abonnemang för ditt mobila bredband. Det finns både stora och små surfpotter och hos vissa operatörer kan du köpa en billig router som gör att du kan dela ditt nätverk med andra, eller koppla upp din laptop.

Kontantkort abonnemang mobilt bredband

Kontantkort

Kontantkort är perfekt för dig som vill surfa lite mindre eller fylla på surf vid enstaka tillfällen. Du beställer ett kostnadsfritt kontantkort som du laddar på när du behöver. I princip kan du använda vilket kontantkort som helst till ditt mobila bredband, så länge som du har surf på det. Men det finns operatörer som erbjuder fördelaktig påfyllnad för ditt mobila bredband med kontantkort.

Hallon Mobilt bredband

Läs mer

Tre Mobilt bredband

Läs mer

För dig som surfar lite mindre men ändå vill ha ständig tillgång till mobilt bredband så finns det två operatörer som är bäst. Hallon har de billigaste och minsta surfpaketet som är giltigt under en månad. Vill du ladda på en veckas surf, eller till och med en dags surf, så kan Tre erbjuda laddning till ditt mobila bredband.

Vad är bäst?

Vad som är bäst till ett mobilt bredband beror helt på hur du har tänkt att använda det. Vill du kunna använda det mobila bredbandet när du till exempel åker på en resa eller är ute på landstället, då är ett kontantkort att föredra. Du fyller helt enkelt på det när du behöver det.

Om du vill ha mobilt bredband till de tillfällen där du inte har WiFi, till exempel när du åker kommunalt eller är på stan så kan du välja mellan abonnemang och kontantkort. Båda dessa former gör att du får ett visst antal GB som du kan använda under en viss tid. Och eftersom abonnemangen inte har någon bindningstid så kan du när du vill byta upp eller ner, eller säga upp operatören.

4G

 Mobila bredband

  • 5-200GB
f 89
  • 40-400
f249

Flexibilitet

Ett kontantkort ger dig mer flexibilitet eftersom du väljer hur mycket du vill ladda på varje gång du tankar kontantkortet. Dessutom slipper du tanka kontantkortet om du inte använder det, och därigenom spara pengar. Men om du vet att du vill ha en väldigt stor surfmängd varje månad så kommer du att tjäna på att teckna ett abonnemang eftersom de större mobila bredbandsabonnemangen ger mer surf för pengarna.