Mobilt bredband gör det möjligt för dig att surfa på din surfplatta utan att koppla upp dig till Wifi. Du kan även använda ett SIM-kort i en router och få trådlöst Wifi som gör att flera personer kan koppla upp sig på nätverket. Men vad ska du välja, abonnemang eller mobilt bredband?

Mobila bredband


Billigt mobilt bredband

Upp till 200 GB surf

Abonnemang eller kontantkort

Beställ nu

Från 89 kr

Välja kontantkort eller abonnemang?

Ett mobilt bredband gör att du kan surfa på din surfplatta eller få trådlöst Wifi utan att det finns en Wifi-anslutning. Du kan antingen sätta in SIM-kortet i en router och dela mobildata till flera mobiler, surfplattor eller datorer eller sätta in SIM-kortet direkt i din surfplatta eller ett USB-modem.

Att välja kontantkort istället för abonnemang kan vara bra för dig som bara vill använda det mobila bredbandet ibland eller under vissa perioder. Exempelvis kanske du bara vill använda det under sommarhalvåret till din sommarstuga. Med ett kontantkort slipper du då betala månadsavgifter för de månader du inte använder bredbandet. Behöver du ett mobilt bredband för alla månader brukar det oftast bli dyrare med kontantkort och det är då oftast bättre att välja ett abonnemang istället.

Abonnemangsformer

Abonnemang för mobilt bredband gör att du slipper tänka på om du har surf eller inte eftersom det kommer ny surf varje månad. Hos flera operatörer får du spara din oanvända surf till nästa månad. För dig som surfar ofta och mycket kan ett abonnemang vara att föredra eftersom du då får störst surfpott för pengarna.

Hallon har de billigaste abonnemanget för mobilt bredband men även Comviq, Telia, Tele2, Telenor och Tre erbjuder abonnemang för ditt mobila bredband. Det finns både stora och små surfpotter och hos vissa operatörer kan du köpa en billig router som gör att du kan dela ditt nätverk med andra eller koppla upp din laptop.

Hallon Mobilt bredband

Läs mer och beställ

Tre Mobilt bredband

tre kontantkort
Läs mer och beställ

För dig som surfar lite mindre men ändå vill ha ständig tillgång till mobilt bredband finns det två operatörer som är bäst. Hallon har det billigaste och minsta surfpaketet som är giltigt under en månad. Vill du ladda på en veckas surf eller till och med en dags surf kan Tre erbjuda laddning till ditt mobila bredband.

Kontantkort abonnemang mobilt bredband

Kontantkort

Kontantkort är perfekt för dig som vill surfa lite mindre eller fylla på surf vid enstaka tillfällen. Du beställer ett kostnadsfritt kontantkort som du laddar på när du behöver. I princip kan du använda vilket kontantkort som helst till ditt mobila bredband så länge du har surf på det. Men det finns operatörer som erbjuder fördelaktig påfyllnad för ditt mobila bredband med kontantkort.

hallon kontantkort

4-100 GB
Ladda 99:-
halebop kontantkort

2-100 GB
Ladda 129:-
comviq kontantkort

0,5-100 GB
Ladda 45:-

Vad är bäst?

Vad som är bäst till ett mobilt bredband beror helt på hur du har tänkt att använda det. Vill du kunna använda det mobila bredbandet när du till exempel åker på en resa eller är ute på lantstället då är ett kontantkort att föredra. Du fyller helt enkelt på det när du behöver det.

Om du vill ha mobilt bredband för de tillfällen där du inte har Wifi till exempel när du åker kommunalt eller är på stan kan du välja mellan abonnemang och kontantkort. Båda dessa former gör att du får ett visst antal GB data som du kan använda under en viss tid. Eftersom abonnemangen inte har någon bindningstid kan du när du vill byta upp dig eller byta ner eller säga upp abonnemanget hos operatören.

Flexibilitet

Ett kontantkort ger dig mer flexibilitet eftersom du väljer hur mycket du vill ladda på varje gång du tankar kontantkortet. Dessutom slipper du tanka kontantkortet om du inte använder det och kan på det sättet spara pengar. Om du vet att du vill ha en väldigt stor surfmängd varje månad kommer du att tjäna på att teckna ett abonnemang eftersom de större mobila bredbandsabonnemangen ger mer surf för pengarna.

Mobilt bredband


Billigt mobilt bredband

Upp till 200 GB surf

Abonnemang eller kontantkort

Beställ nu

Från 89 kr

Är kontantkort eller abonnemang billigast för mobilt bredband?

Använder du ditt mobila bredband regelbundet är abonnemang billigast i längden. Kontantkort passar bättre om du bara använder det mobila bredbandet under exempelvis en helg i sommarstugan.

Ska jag välja mobilt bredband framför fiber?

Fiber är snabbare och stabilare än ett mobilt bredband, men har nackdelen att det inte kan tas med. Är du ofta på resande fot är mobilt bredband att föredrag.

Jag har betalningsanmärkningar. Kan jag bara skaffa mobilt bredband via kontantkort och inte abonnemang?

I dag går det att skaffa abonnemang även om du har betalningsanmärkningar. Flera operatörer erbjuder möjligheten att betala med kort, vilket gör att de inte behöver göra någon kreditupplysning.

Vilket kontantkort för mobilt bredband är bäst?

På Billigkontantkort.se håller vi ständigt koll på operatörerna och deras kontantkort. På vår sida hittar du de operatörer som har de bästa priserna på kontantkort just nu.

Vilket abonnemang för mobilt bredband är bäst?

De virtuella operatörerna är mest prisvärda för mobiltelefoni, men också för mobilt bredband. I vår guide till mobilt bredband genom abonnemang hittar du mer information.