Kontantkort Operatörer

Mobiloperatörer och kontantkort

Det finns ett flertal mobiloperatörer i Sverige. Det är dock endast 4 stycken av dessa operatörer som äger sina egna nät. Dessa operatörer är, Telia, Tre, Telenor samt Tele2. Alla andra operatörer ägs av dessa 4 företag eller drivs och delar när med någon av de 4 stora telebolagen.

hallon kontantkort
4-100 GB data
från 99:-/mån
halebop kontantkort
2-30 GB data
från 99:-/mån
comviq kontantkort
5-40 GB data
från 145:-/mån

Mobilnäten ger telefoni och datatrafik

Det är de 4 stora operatörerna och deras nät, som gör det möjligt för oss att använda oss av mobiltelefoner, surfplattor och datorer samt laptops för att ringa, smsa, mmsa samt skicka datatrafik genom nätet. Utan dessa starka operatörer samt deras väl utbyggda nät skulle vi inte ha någon mobiltrafik överhuvudtaget.

Som tur är finns det även starka bolag inom mobilbranschen utomlands också så att vi kan ringa och skicka datatrafik utanför våra egna gränser till utlandet. Vi är beroende av de stora aktörerna för att vi skall kunna utföra många av de saker vi gör idag via Internet, datorer samt våra mobiltelefoner.

Vi är även beroende av de mindre aktörerna inom mobilbranschen för att vi skall kunna få låga priser på de tjänster och produkter som vi vill använda. Vi i Sverige är lyckligt lottade att vi har haft så pass starka operatörer som vi haft för annars skulle vi inte ha haft ett så pass bra och välutbyggt mobilnät.

Kontantkort operatorer

Gratis kontantkort hos din operatör

Just att vi har ett så pass välutbyggt nät samt ett flertal operatörer som konkurrerar med varandra både vad gäller priser och kunder, så får du som kund bra erbjudande både på kontantkort samt abonnemang. Du får ju numera ditt startpaket med kontantkort helt gratis, så konkurrens är bra för dig som kund.

Mobiloperatörer med kontantkort

Telia äger Halebop

Telia är  den största operatören i Sverige. Detta gäller när man räknar antalet kunder de besitter. De hette tidigare Televerket var statligt ägda. De hade monopol i Sverige och har det största mobilnätet i landet. De äger Halebop och Halebop använder såklart Telias nät. De har mycket bra priser på kontantkort och mobilt bredband!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Halebop!

Beställ!

Tele2 äger Comviq

Tele2 AB ligger på andra plats vad gäller storlek som operatör i Sverige. De har flera miljoner kunder och ett av de största nätet av alla mobiloperatörer. De var tidigt ute med mobiltelefoni och det första bolaget som tog mark efter det att monopolet släpptes fritt. Tele2 äger som sagt Comviq och Det är via denna operatör du skaffar dig ditt kontantkort.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Comviq!

Beställ!

Tre äger Hallon

Tre är en av de stora i mobilbranschen och de har ett av de snabbaste mobilnäten i landet. De har varit med sedan mer än 10 år i mobilvärlden och har med sina aggressiva priser och snabba nät tagit stora delar av marknaden. Tre äger även Hallon numera och detta bolag har även det tagit stora marknadsandelar inom mobilbranschen.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon!

Beställ!

Telenor äger Vimla

Telenor har sitt säte i Norge. De har ett av de största mobilnäten i Sverige och är nummer 3 efter Telia och Tele2 vad gäller storlek i Sverige. Telenor var även det statligt ägda i Norge och hade monopol där. Detta har självklart hjälpt till vad gäller antalet kunder och storlek i allmänhet. Varken Telenor eller Vimla har kontantkort bland sina produkter, så välj istället ett kontantkort från tex Hallon.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon!

Beställ!

Detta är de stora operatörerna med egna nät som finns i Sverige. det finns även en mängd virtuella operatörer utan egna nät, som antingen delar eller hyr in sig hos någon av de 4 stora mobiloperatörerna. Välj något av lågpris-alternativen när du skall skaffa nytt kontantkort. De använder samma nät och har samma täckning som den de ägs av.