Mobiloperatörer och kontantkort

Det finns ett flertal mobiloperatörer i Sverige. Det är dock endast fyra stycken av dessa operatörer som äger sina egna mobilnät. Dessa operatörer är Telia, Tre, Telenor samt Tele2. Alla andra operatörer ägs av dessa fyra företag eller har hyrt in sig i deras mobilnät.

Bäst kontantkort just nu
4-100 GB
Ladda från 99:-2-200 GB
Ladda från 49:-

comviq logo0,5-100 GB
Ladda från 49:-

Mobilnäten ger telefoni och datatrafik

Det är de fyra stora operatörerna och deras nät som gör det möjligt för oss att använda oss av mobiltelefoner, surfplattor och datorer samt laptops för att ringa, skicka sms och mms samt skicka datatrafik genom nätet. Utan dessa starka operatörer och deras väl utbyggda nät skulle vi inte ha någon mobiltrafik överhuvudtaget.

Som tur är finns det även starka bolag inom mobilbranschen utomlands också så att vi kan ringa och skicka datatrafik utanför våra egna gränser till utlandet. Vi är beroende av de stora aktörerna för att vi ska kunna utföra många av de saker vi gör idag via internet, datorer samt våra mobiltelefoner.

Vi är även beroende av de mindre aktörerna inom mobilbranschen för att vi ska kunna få låga priser på de tjänster och produkter som vi vill använda. Vi i Sverige är lyckligt lottade att vi har haft så pass starka operatörer som vi haft för annars skulle vi inte ha haft ett så pass bra och välutbyggt mobilnät.

Kontantkort operatorer

Gratis kontantkort hos din operatör

Just att vi har ett så pass välutbyggt nät samt ett flertal operatörer som konkurrerar med varandra både vad gäller priser och kunder får du som kund bra erbjudande både på kontantkort och abonnemang. Du får numera ditt startpaket med kontantkort helt gratis så konkurrens är bra för dig som kund.

Mobiloperatörer med kontantkort

När du ska välja en mobiloperatör med kontantkort kan det först vara bra att bestämma dig för att kolla upp täckningen hos de stora operatörerna. När du bestämt dig för en kan du även titta på de operatörer som är lågprisalternativ till de större. De mindre operatörerna använder samma nät som någon av de större operatörerna och du får då samma täckning men ett kontantkort för ett lägre pris.

Telia äger Halebop

halebop kontantkort

Telia är den största operatören i Sverige. Detta gäller när man räknar antalet kunder de besitter. De hette tidigare Televerket och var då statligt ägda. De hade monopol i Sverige och har nu det största mobilnätet i landet. De äger Halebop och den operatören använder så klart Telias nät. Halebop har mycket bra priser på kontantkort och mobilabonnemang.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Halebop


Stort utbud av kontantkort

Upp till 100 GB surf

Fastpris eller Saldo

Beställ nu

Från 100 kr

Tele2 äger Comviq

comviq kontantkort

Tele2 AB ligger på andra plats vad gäller storlek som operatör i Sverige. De har flera miljoner kunder och ett av de största nätet av alla mobiloperatörer. De var tidigt ute med mobiltelefoni och det första bolaget som tog mark efter det att monopolet släpptes fritt. Tele2 äger som sagt Comviq och det är via denna operatör du skaffar dig ditt kontantkort.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Comviq


Billiga kontantkort

Ladda med upp till 100 GB surf

Saldo, fastpris eller utlandssamtal

Beställ nu

Från 45 kr

Tre äger Hallon

hallon kontantkort

Tre är en av de stora i mobilbranschen och de har ett av de snabbaste mobilnäten i landet. De har varit med länge i mobilvärlden och har med sina lägre priser och snabba nät tagit stora delar av marknaden. Tre äger även Hallon numera och detta bolag har även det tagit stora marknadsandelar inom mobilbranschen med sia billiga priser på kontantkort och abonnemang.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon


Billiga kontantkort

Upp till 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Från 99 kr

Telenor äger Vimla

Vimla

Telenor har ett av de största mobilnäten i Sverige och är nummer 3 efter Telia och Tele2 vad gäller storlek i Sverige. Telenor var även det statligt ägda i Norge och hade monopol där. Detta har självklart hjälpt till vad gäller antalet kunder och storlek i allmänhet. Vimla har inte kontantkort bland sina produkter så välj istället ett kontantkort från till exempel Hallon som ligger i samma prisklass.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon


Billiga kontantkort

Upp till 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Från 99 kr

Virtuella operatörer

Detta är de stora operatörerna med egna nät som finns i Sverige. Det finns även en mängd virtuella operatörer utan egna nät som antingen delar eller hyr in sig hos någon av de fyra stora mobiloperatörerna. Välj något av lågprisalternativen när du ska skaffa nytt kontantkort. De använder samma nät och har samma täckning som den operatör de ägs av.

Lista på Bra svenska Mobiloperatörer

Mobiloperatörer gör det möjligt för privatpersoner och företag att använda mobiltelefoni. Mobiloperatörerna erbjuder tillgång till mobilnät där du kan använda rösttelefoni, surf och sms/mms. För att få tillgång till operatörernas tjänster måste du antingen teckna ett mobilabonnemang eller beställa ett kontantkort.

Det finns flera varumärken på den svenska marknaden men bakom står ett fåtal mobiloperatörer. Till exempelvis erbjuder Telia mobiltelefonitjänster under både namnet Telia och Halebop.

Lista över mobiloperatörer

Comviq

Comviq ägs av Tele2 och var Sveriges första mobiloperatör som försökte pressa priset för mobiltelefoni. De var också först ut med att lansera förbetalda kontantkort i Sverige något som blev en riktigt succé. Comviq har idag flertalet mobilabonnemang och kontantkort.

Halebop

Halebop är en mobiloperatör som startades 2000. Året efter köptes företaget upp av Telia. De första åren erbjöd Halebop bara kontantkort men 2008 började man även erbjuda mobilabonnemang. Halebop är den mobiloperatör med mest nöjda kunder enligt kvalitetsindex. Samtliga mobilabonnemang från Halebop använder sig av Telias mobilnät vilket ger Sveriges bästa geografiska mobiltäckning.

Telenor

Telenor är Norges största mobiloperatör med betydande verksamhet världen över. I Sverige är Telenor en av de största telekomoperatörerna. De erbjuder tjänster inom mobiltelefoni, bredband och digital-tv. För dig som mobilanvändare har de en rad mobilabonnemang och kontantkort. Telenor har i sin marknadsföring valt att rikta in sig på att du som kund kan byta mobil så ofta du vill i deras abonnemang.

Telia

Telia eller Telia Sonera som företaget heter har mängder av tjänster mot privatkunder. De använder sig av varumärket Telia men också av Halebop. Den senare är en lågprisvariant med begränsad support för slutkunden. Mobiloperatören Telia har Sveriges bästa geografiska täckning. Behöver du ringa eller surfa ute på landsbygd så kan Telia vara ett bra val för dig.

Tre

Svenska teleoperatören Tre var först i Sverige att erbjuda stora mängder datatrafik till låga priser. Idag erbjuder de såväl abonnemang som kontantkort med mycket surf. Tres täckning omfattar över 98 % av Sverige befolkning vilket betyder att de täcker tätbefolkade delar av landet väl. Surfhastigheten i Tre:s nät är bra. 4G ger hela 64 Mbit per sekund och 5G upp till 1000 Mbit/s.

Hallon

Hallon ägs av Tre och är deras försök att konkurrera med låga priser mot Comviq och Halebop. När du ringer eller surfar med Hallon använder du samma nät som Tre vilket innebär att du har god täckning och snabb surf. Abonnemangen hos Hallon är fast pris och helt utan bindningstid. Samma sak gäller med Hallons kontantkort. Det ska vara enkelt och framför allt billigt.

Fello

En bror och en syster startade mobiloperatören Fello. Målsättningen är att erbjuda mobilabonnemang med schyssta villkor och utan dolda avgifter. Fello har ett enda abonnemang till fastpris där det ingår obegränsat med samtal, sms och mms. Surfmängden kan du själv välja och ändra månadsvis. Ett enkelt abonnemang från mobiloperatören Fello.

Vimla

Vimla startades av Telenor för att konkurrera med lågprisbolagen Comviq, Hallon och Halebop. Vimla har ingen uppsägningstid och du sätter själv ihop ditt mobilabonnemang. Du kan själv välja hur mycket samtalstid, sms, mms och surf du vill ha i ditt abonnemang. Helt perfekt att bara köpa det man verkligen behöver. Med Vimla ringer och surfar du i mobiloperatören Telenors 4G-nät.

Vilken operatör har billigast kontantkort?

De virtuella operatörerna har de mest prisvärda kontantkorten. Med prisvärda menar vi att de ger dig flest gigabyte och mest samtal och sms för pengarna.

Vilka operatörer säljer kontantkort?

Många av de stora och små svenska operatörerna säljer också kontantkort. Här hittar du dem och länkarna till deras kontantkort.

Var köper jag kontantkort?

Enklast är det att köpa kontantkorten direkt på operatörens hemsida. Då skickas kontantkortet hem till dig med posten. Vissa operatörers kontantkort går att köpa hos utvalda återförsäljare, som kiosker och bensinmackar.

Vilken operatör ska jag välja för kontantkort?

Det beror på vad du vill ha ut av ditt kontantkort. Olika operatörer har olika erbjudanden. Comviq är exempelvis ett utmärkt val för dig som vill ringa utomlands. Hallon är en av de billigaste.

Är kontantkort eller abonnemang billigast?

Abonnemang ger dig för det mesta fria samtal och sms, plus en bestämd surfmängd. Ringer och sms:ar du mycket är det mest prisvärt. Kontantkort är bättre för dig som sällan ringer och sms:ar och själv vill bestämma när du laddar på ditt kort.