Kontantkort täckning

Vilken mobiloperatör har bäst täckning?

För att veta vilken mobiloperatör som har bäst täckning för ditt kontantkort behöver du veta vilka platser du brukar befinna dig på när du använder din mobil och ditt kontantkort. Alla mobiloperatörer har täckningskartor där du ser vilken täckning respektive operatör har just där du vanligtvis befinner dig.

Även om täckningskartorna visar god täckning i ditt område är det ingen garanti utan ska mer ses som en vägledning. Även om täckningen i sig är god för området kan täckningen påverkas hur den geografiska omgivningen ser ut med skog, dalar och även om du befinner dig i en byggnad kan byggnadens konstruktion och material störa täckningen.

Du kan även prata med folk i din närhet om vilken täckning de har med respektive operatör. Detta hjälper dig att hitta bästa täckning för dig och ditt kontantkortsanvändande.

I slutet på denna artikel ger vi dig tips på hur du kan förbättra din täckning och det finns faktiskt en hel del du kan göra för detta. Idag är näten så pass väl utbyggda så att de flesta operatörer i Sverige har riktigt bra täckning över stora delar av Sverige.

Täckningskarta och operatörer

En täckningskarta gör att du kan undersöka den täckning du får med ditt kontantkort just i de områden där du brukar befinna dig. Du behöver så klart inte täckning i Norrland ifall du inte befinner dig där. Numera har de flesta operatörer riktigt bra täckning över hela Sverige oavsett vad du väljer.

Tackning kontantkort

Operatör och täckning

Här nedan ser du vilka operatörer som har bra täckning över Sverige och vilka operatörer som använder samma nät. Halebop ägs av Telia och använder således Telias nät. Hallon ägs av Tre och använder självklart deras snabba mobilnät. Comviq ägs av Tele2 och använder Tele2s välutbyggda mobilnät. Alla dessa aktörer har numera bra täckning över hela Sverige. Operatörerna har även snabba nät där du kan surfa snabbt med ditt kontantkort.

Halebop ägs av Telia

Halebop är en lågprisoperatör med bra täckning. De ägs av Telia så mobilnätet och täckning är bra över hela landet. De har både mobilabonnemang och kontantkort. Köp till mobil och surfplattor till ditt kontantkort eller mobilabonnemang.

Läs mer om Halebop!

Hallon ägs av Tre

Tre är en av de stora mobiloperatörerna. De äger sitt eget mobilnät och har ett erkänt snabbt nät med bra täckning över hela landet. Du kan skaffa mobilabonnemang, kontantkort och mobilt bredband via Tre. De har flera prisplaner och alternativ att välja mellan. Likaså är det med Hallon som ägs av Tre men har ett lägre prisläge än Tre. Samma fina snabba mobilnät till ett lägre pris!

Läs mer om Hallon!

Comviq ägs av Tele2

comviq kontantkort

Comviq är en stor operatör på alla sätt. De erbjuder kontantkort och mobilabonnemang till låga priser med mycket surfmängd. Fria samtal och fria sms ingår oftast med alla alternativ. Klicka in hos Comviq och läs mer!

Läs mer om Comviq!

När du sett vilken täckning din operatör har i ditt område så kan du jämföra vilket kontantkort som passar dig allra bäst! Snabbt och enkelt! Välj den operatör som passar dig bäst! Du kan mycket enkelt byta operatör ifall du inte blir nöjd.

Förbättra din täckning

Oavsett vilken mobiloperatör du väljer kan du få bättre täckning med din mobiltelefon eller surfplatta. Du kanske befinner dig i radioskugga och det finns då sätt du kan förbättra din täckning med:

 • Använd headset. Detta ger bättre mottagning av din signal
 • Ha telefonen öppen under samtal och surf
 • Gå utomhus och ställ dig gärna på en liten höjd ifall du har dålig täckning just där du är
 • Kraftiga väggar dämpar alltid signalen
 • Rapportera dålig täckning till din operatör. De kanske gör något åt den ifall fler säger ifrån
 • Byt operatör ifall du inte är nöjd med din täckning. Numera fungerar det snabbt och enkelt

Detta är några av alla de saker du kan göra för att förbättra din täckning ifall du befinner dig på platser där det normalt är lite sämre täckning! Vanligtvis har alla operatörer riktigt bra täckning över stora delar av Sverige i dag. Näten är numera så pass väl utbyggda.

4G täckning för operatörer

Mobiloperatörer satsar miljardbelopp på utbyggnad av mobilnät. Vår mobilanvändning har förändrats genom att datatrafiken ökat och samtalsmängden minskat. För att möta detta håller operatörerna på att ersätta 3G-nätet med 4G. Med 4G kan du uppnå betydligt högre surfhastigheter och få bättre samtalskvalitet.

4G täckning där du bor

Utbyggnaden av mobila nät är dyr och flera operatörer samarbetar i utbyggnaden av 4G-nät. Det innebär att flera mobiloperatörer kan använda exakt samma nät och därför ha exakt samma täckning.

Samtliga mobiloperatörer har täckningskartor som är vägledande när det gäller hur god täckningen är. Täckning och surfhastighet är beroende på en mängd olika saker bland annat spelar de geografiska förhållandena in med till exempel berg, dalar och skog.

Hur många som är uppkopplade till samma basstation påverkar också täckning och hastighet. Något du kanske märkt när du varit på en konsert eller fotbollsmatch.

Din enhet påverkar också vilken täckning som är möjlig. Vissa mobiler och surfplattor är bättre ur hastighetssynpunkt.

Sist men inte minns påverkas täckningen om du befinner dig inomhus. I nybyggda hus är täckningen betydligt sämre än i gamla hus. Bäst blir mobiltäckningen om du befinner dig utomhus.

Hastighet beroende på täckning

Hastigheten i mobilnätet beror på täckningen. En normal hastighet i ett 4G-nät ligger mellan 7-34 Mbit/s. Vissa operatörer påstår att de kan leverera upp till 80 Mbit/s. Det är dock mycket ovanligt att man faktiskt uppnår dessa hastigheter.

Har du inte 4G-täckning är det troligt att du har 3G-täckning. Hastigheten är då betydligt lägre och ligger normalt mellan 3-17 Mbit/s.

Täckningskartor för olika mobiloperatörer

Gå in på respektive operatörs hemsida och fyll i din adress. Deras täckningskarta kan då ge en indikation på vilken täckning och surfhastighet du kan förvänta dig. Beroende på var du oftast befinner dig som hemma, på jobbet eller i skolan är naturligtvis dessa platser relevanta att undersöka när du väljer mobiloperatör.

Med hjälp av täckningskartorna kan du avgöra vilken operatör som har bäst 4G täckning för just dig. Bor du i tätort eller på landet? Vissa operatörer är bättre i stan än på landsbygden.

4G

Kontantkort med bra täckning

 • 30 GB surf
 • Fria sms
 • Fria samtal
0 :-
 • 100 GB surf
 • Fria sms
 • Fria samtal
0 :-
Vilken operatör har bäst täckning?

I dag får du bra täckning oavsett vilken operatör du väljer, åtminstone om du befinner dig i medelstora och stora städer. På landsbygden och andra mer glesbefolkade områden kan det vara desto viktigare att välja rätt operatör. Telia har länge legat i framkant när det kommer till täckning, och Tele2 har också prisats för sin täckning.

Får jag lika bra täckning med kontantkort som med abonnemang?

Jajamän, det spelar ingen roll om du har abonnemang eller kontantkort. Täckningen är den samma oavsett vilket. Hur bra täckningen är beror på vilken operatör du har snarare än om du har abonnemang eller kontantkort.

Varför är det viktigt med bra täckning?

Täckningen avgör hur snabbt du kan surfa, hur bra samtalskvalitet du får och ens om dina sms kommer fram. Få saker i vårt moderna samhälle är så irriterande som dålig täckning.

Vilken operatör är bäst för glesbefolkade orter?

Om du befinner dig på en ort där täckningen kan vara svajig är det viktigt att du väljer rätt operatör. Här hittar du operatörernas täckningskartor och kan själv se hur bra täckningen är just där du befinner dig.

Vad ska jag göra om jag har dålig täckning?

Byt operatör! Chansen finns att en annan operatör kan erbjuda bättre täckning. Om du har kontantkort är det bara att beställa ett nytt kontantkort från en operatör som går i ett annat nät.