Att ge ett barn en telefon är ett bra sätt att lära barnet att ta ansvar. Dessutom vet du att ditt barn alltid kan få tag på dig. Däremot finns risken att telefonen dimper ner i golvet och går sönder eller tappas bort. Då är en kontantkortstelefon ett bra alternativ och det finns flera operatörer som erbjuder barnvänliga kontantkort och telefoner utan abonnemang.

Vilken kontantkortstelefon passar barn?

Genom att köpa en kontantkortstelefon till ditt barn slipper du göra delbetalningar på 12 eller 24 månader. Du behöver dessutom inte binda upp dig på ett abonnemang utan kan välja att ladda kontantkortet med olika fasta paket som funkar för både plånbok och barnets förbrukning.

Bra kontantkortstelefoner för barn

Denver 5,7″ 4G – 1299 kr

  • Stöd för 4G
  • Billig smartphone
  • Gratis frakt

Beställ

Doro 8110

Doro 8110 – 2626 kr

  • Stöd för 4G
  • Lättanvänd smartphone för barn
  • Gratis frakt

Beställ

Gratis startpaket med kontantkort för barn


Gratis startpaket

Ladda med upp till 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Ladda från 99 kr


Gratis startpaket

Ladda med upp till 100 GB surf

Saldo eller fastpris

Beställ nu

Ladda från 100 kr


Gratis startpaket

Ladda med upp till 100 GB surf

Saldo eller fastpris

Beställ nu

Ladda från 45 kr

 

Kontantkortstelefon – iPhone & Samsung

Ställ dig själv frågan om ditt barn verkligen behöver den allra senaste modellen av telefon? Om du klickar dig vidare till Ginza som är erkänt billiga på mobiler utan abonnemang kan se du vad de olika modellerna kostar.

Hur du väljer telefon

Även om den senaste telefonen förmodligen står högst på önskelistan kan det kännas aningen tråkigt när telefonen dimper ner i golvet eller tappas bort på skolgården. Därför kan en telefon som inte är den dyraste eller den senaste på marknaden vara lämpligare till barn. Dessutom så är de lite äldre modellerna billigare och kan köpas som kontantkortstelefon till lägre priser.

Kontantkortstelefon barn

Operatörer med barnvänliga kontantkortstelefoner

Comviq

Hos Comviq kan du välja till en mobiltelefon när du köper ett kontantkort. De har de senaste modellerna från Apple, Samsung, Sony och Xiaomi. Enklare modeller som passar barn är till exempel iPhone SE eller Samsung Galaxy A-serien.

Läs mer hos Comviq

Hallon

hallon kontantkort

Hallon säljer tyvärr inte mobiltelefoner till sina kontantkort. Deras mobilabonnemang är dock riktigt prisvärda och finns med rabatt till barn. Om man väljer ett mobilabonnemang istället kan man välja till en telefon på avbetalning.

Hallon har ett mindre utbud av Apple, Samsung, Xiaomi och Doro. Doro är enklare modeller som passar mindre barn medan lite äldre barn kan ha glädje av en iPhone eller Samsung Galaxy.

Läs mer hos Hallon

Halebop

halebop kontantkort

Halebop har ett stort utbud av telefoner – men säljer tyvärr inte kontantkortstelefoner. Om du väljer ett mobilabonnemang från Halebop kan du dock välja till en mobiltelefon.

Du hittar flera olika prisklasser och modeller och kan köpa telefoner från Samsung, iPhone, Xiaomi, Motorola, Sony och Doro. Du kan även fynda olika telefoner på deras avdelning för begagnade telefoner och även dessa telefoner kan du köpa som kontantkortstelefoner. Perfekt för att köpa en riktigt prisvärd och fungerande smartphone.

Läs mer hos Halebop

Telia

Telia Operatör

Hos Telia kan du köpa flera olika kontantkortstelefoner. De har Apples enklare modell iPhone SE. Utöver att det enkla gränssnittet är perfekt för barn är telefonen liten och behändig för barnhänder och tål både vatten, stänk och damm.

Har du planer på att själv skaffa Telia kan du köpa till ett familjeabonnemang. Då finns tjänsten Föräldrakoll som gör det enkelt att begränsa ditt barns abonnemang.

Att tänka på när du köper telefon

Det kan vara lätt att glömma att barn har mindre händer än vuxna. Även om de små händerna kommer att kunna hantera en större telefon så kommer en mindre telefon att sitta stadigare i de små händerna.

Vill du verkligen att telefonen ska hålla kan det vara värt att titta på en telefon som både är vattentålig och stöttålig. Annars kan ett robust skal vara ett bra alternativ för att skydda telefonen från skador och kladd.

Tänk också på att en kontantkortstelefon kan vara operatörslåst. Då kan du inte sätta in ett kontantkort från någon annan mobiloperatör i telefonen. Vill du kunna byta operatör lite oftare antingen när du har hittat ett bra erbjudande eller om du upptäcker att prispaketen inte uppfyller de behov som ditt barn har är det viktigt att inte ha en operatörslåst telefon. Bestämmer du dig ändå för att köpa en operatörslåst telefon och senare ångrar dig kan du oftast få telefonen upplåst för en kostnad så att du kan använda vilken operatör du vill till telefonen.

Säkerhet och föräldraroll på mobiler

Utöver att du kan begränsa köp och betalsamtal genom en tjänst med föräldrakoll kan du skydda ditt barn från olämpligt innehåll eller oönskade köp genom inställningar i mobiltelefonen. På både Android och iOS kan du ladda ner filter och appar som gör att barnet inte kan ladda ner vilka appar som helst eller stöta på olämpligt innehåll under surfandet.

Apple föräldrakoll

På Apples telefoner kan du göra inställningar som begränsar barnets användande. Du kan förhindra åldersbegränsade hemsidor och vuxet innehåll, begränsa webbsökningar och webbinnehåll samt begränsa Game Center och köp.

Android föräldrakoll

Även Android erbjuder begränsningar som skyddar ditt barn mot att köpa appar genom Google Play och du kan med ett lösenordsskydd undvika oönskade köp. Genom ett barnfilter på själva enheten kan du även begränsa tillgången till olämpligt innehåll.

Var hittar jag en billig kontantkortstelefon för barn?

Antingen kan du surfa in på de olika mobiloperatörernas hemsidor eller butiker. Du kan också hitta billiga mobiler hos elektronikbutiker eller onlineåterförsäljare. På den här sidan tipsar vi om några kontantkortstelefoner som passar barn.

Vilken kontantkortstelefon passar bäst för barn?

Ställ dig frågan om det verkligen är nödvändigt att köpa den senaste Apple-luren till ditt barn. Det kan vara en onödigt dyr affär om ditt barn råkar tappa bort telefonen eller ha sönder den. Dessutom kanske en betydligt billigare Android-lur passar lika bra för det ditt barn ägnar sig åt på telefonen.

Kan jag köpa en telefon med barnabonnemang?

Jajamän. Flera olika operatörer som erbjuder barnabonnemang har också telefoner som du kan köpa och delbetala tillsammans med abonnemanget. Du hittar de bästa barnabonnemangen på den här sidan.

Vad är skillnaden på kontantkort och abonnemang för barn?

Abonnemang har i regel fria samtal och sms plus en surfmängd. Du betalar för abonnemanget löpande varje månad. Kontantkort kan komma i olika utföranden och du har större kontroll över hur mycket sms, samtal och surf som ska ingå. Du ansvarar också själv för när kontantkortet ska laddas på nytt.

Vilken operatör är billigast för barn?

Någon av lågprisoperatörerna, såsom Hallon eller Comviq, passar bäst för barn. De har även särskilt bra erbjudande för barn.