Hitta en bra och billig telefon

Även om många idag väljer att teckna abonnemang för att få möjlighet att köpa en ny telefonmodell på avbetalning finns det mycket att vinna på att istället välja en billigare modell med kontantkort. Med en kontantkortsmobil har du total kostnadskontroll och du slipper dessutom tänka på att klara nästa månads avbetalning eftersom din telefon redan är betald.

Det är också flexibelt att ha ett kontantkort eftersom du lätt kan byta mellan olika prisplaner och anpassa din telefon efter de behov du har för tillfället.

Här hittar du en billig kontantkortstelefon

Att köpa en mobiltelefon tillsammans med kontantkort från en mobiloperatör blir oftast dyrt. Mobiloperatörer har oftast bara de senaste modellerna som gärna ligger i det högre prisskiktet.

Vill du ha en billig mobiltelefon med kontantkort? Beställ då en mobil från Ginza nedan och ett startpaket/kontantkort från Hallon. Kontantkortet skickas hem gratis och mobilerna kostar från 899 kronor.

Kontantkort från Hallon


Gratis startpaket

Ladda med upp till 100 GB surf

Fria samtal & sms

Beställ nu

Ladda från 99 kr

Vill du komma riktigt billigt undan? Kolla då vår jämförelse av billigaste kontantkort utan surf.

 

Kontantkortstelefon – iPhone & Samsung

Ett tips är att kika på tidigare års modeller när du ska köpa en ny mobiltelefon. De liknar ofta de nyaste modellerna ganska mycket men har ett mycket lägre pris. Det gör att du inte behöver kompromissa speciellt mycket när det kommer till telefonens prestanda bara för att du väljer en billigare telefon.

Ställ dig själv frågan om du verkligen behöver den allra senaste modellen av telefonen? Om du klickar dig vidare ovan till Ginza som är erkänt billiga på mobiler utan abonnemang kan se du vad de olika modellerna kostar.

Köpa mobiltelefonen kontant

Det blir oftast billigast att inte köpa en mobiltelefon på avbetalning utan istället köpa mobiltelefonen kontant. Då kan du själv hoppa på nya erbjudande som operatörerna hela tiden har och slipper vara bunden till ett dyrt abonnemang.

Det kan vara värt att titta på vilka erbjudanden som finns just nu eftersom det ofta dyker upp nya. För den som inte alls bryr sig om saker som mobilsurf och speciella funktioner finns enklare telefonmodeller att köpa för bara några hundralappar.

Fördelar med en kontantkortsmobil

mobil med kontantkort

Många anger tryggheten med att veta att man alltid kan ringa som en av de största fördelarna med att välja ett abonnemang snarare än ett kontantkort. Detta stämmer dock inte med hur dagens kontantkort ser ut. Även de kan säkra din möjlighet att ringa hela månaden om du väljer en fast prisplan med fria samtal.

Man kan säga att kontantkort idag mer och mer börjar se ut som vanliga abonnemang. Den enda skillnaden är att du måste ladda på dem med jämna mellanrum. Detta behöver dock inte vara en nackdel eftersom du lätt kan anpassa din telefon efter dina behov utan att behöva krångla och byta abonnemang.

Om du till exempel behöver extra mycket surf en månad är det enkelt att ladda på telefonen med en prisplan som erbjuder just detta.

Exempel på kontantkortsmobiler är:

Ekonomiskt på flera sätt med kontantkortstelefon

Ett kontantkort kan ofta bli billigare än ett abonnemang särskilt om du inte behöver använda telefonen så ofta eller under hela året. Du slipper då att betala en månadsavgift för de månader du inte använder din telefon. Du kan enkelt anpassa kostnaden genom att välja det prispaket som bäst motsvarar hur den kommande månaden ser ut.

Har du tänkt att köpa ny mobil är det betydligt mer ekonomiskt att köpa en kontantkortsmobil där du betalar hela telefonen på en gång istället för att köpa på avbetalning. Det gör oftast att telefonens totalsumma är större än vad telefonen är värd. Du kommer ännu billigare undan om du väljer att köpa en billigare kontantkortstelefon från exempelvis Ginza som vi här tipsade om.

Går det att köpa mobil på avbetalning med kontantkort?

Nej, de flesta operatörer har bara mobilen ”på köpet” med abonnemang. Då binder du upp dig hos operatören under en bestämd tid och delbetalar telefonen varje månad med abonnemanget.

Vad tjänar jag på att inte delbetala telefonen med ett abonnemang?

Det finns många bra anledningar till att inte köpa telefonen med ett abonnemang. Först och främst blir telefonen inte operatörsbunden. För det andra är det skönt att inte dras med avbetalningar utan lösa hela kostnaden på samma gång.

Vilka operatörer säljer mobiler och kontantkort?

Många operatörer, både stora och små, har både kontantkort och mobiltelefoner till försäljning. På den här sajten hittar du de bästa operatörerna och de billigaste kontantkorten.

Var köper jag kontantkortstelefon?

En kontantkortstelefon är i helt enkelt en mobiltelefon som inte är bunden till ett abonnemang. Du betalar hela kostnaden för telefonen direkt eller med delbetalning enligt återförsäljarens villkor. Fler mobiloperatörer säljer kontantkortstelefoner i sina fysiska butiker och online. Du kan också hitta kontantkortstelefoner hos elektronikbutiker och ibland till och med livsmedelsbutiker.

Jag vill bara ringa och skicka sms – var finns den billigaste kontantkortstelefonen?

Även om smartphones allt mer har tagit över säljs det fortfarande gammaldags mobiler med bara de mest grundläggande funktionerna. Dessa hittar du till låga priser hos elektronikkedjor eller i operatörernas butiker på stan eller online.