Surfplattor med kontantkort

De flesta förknippar surfplattor med att surfa via Wifi i hemmet eller möjligen på ett café. Klart är i alla fall att surfplattan i de flesta fall behöver en internetuppkoppling för att vara intressant att använda. På vissa platser finns dock ingen internetuppkoppling – till exempel på stranden eller i sommarstugan. Det är en av anledningarna till att det kan vara bra att utrusta din surfplatta med kontantkort.

Med ett kontantkort kan du använda den när du befinner dig på platser utan Wifi. Det kan också vara en bra lösning om du vet med dig att du bara kommer att använda din surfplatta ibland. Om det är så kan du helt enkelt bara ladda på den med surf vid de tillfällen du behöver den.

Mobiloperatörer och kontantkort

Här nedan ska du få ett par bra alternativ när det kommer till surfplattor och iPads tillsammans med kontantkort. Du laddar på med pengar på ditt kontantkort och sedan är det bara att surfa. Alla operatörer har idag bra täckning nästan överallt i Sverige och detta ger dig snabb uppkoppling när du använder din surfplatta eller iPad.

Hallon

hallon kontantkort

Hallon är den operatör som skaffat massor med kunder under de senaste åren med sina billiga erbjudande vad gäller både kontantkort och abonnemang. De har bra täckning över hela landet och har ett av det snabbaste nätet av alla operatörer. Skaffa kontantkort till din platta här nedan:


Billigt mobilt bredband

Upp till 200 GB surf

Abonnemang eller kontantkort

Beställ nu

Från 89 kr

Halebop

halebop kontantkort

Halebop har kontantkort med fastpris, extra surf eller obegränsad surf som passar bra till surfplattor. De har bra täckning via Telias nät, men tyvärr inga surfplattor i sin webbshop. Beställ gratis kontantkort till din surfplatta från Halebop:


Stort utbud av kontantkort

Upp till 100 GB surf

Fastpris eller Saldo

Beställ nu

Från 100 kr

Comviq

comviq kontantkort

Comviq har ett perfekt kontantkort för surfplattan för den som vill surfa maximalt – nämligen fri surf. Kontantkortet är giltigt under 30 dagar och då får man surfa hur mycket man vill. På kontantkortet finns endast surf – alltså inga samtal och sms. Vill man ha samtal och sms också har Comviq andra alternativ med begränsad surfmängd.


Kontantkort med mobilt bredband

Obegränsad surf

Giltigt i 30 dagar

Beställ nu

Från 399 kr

Telia

Telia

Telia har ett stort utbud av surfplattor som du kan använda tillsammans med ett kontantkort. När du köper en surfplatta får du med ett gratis kontantkort som du kan välja att ladda på när du vill. När du registrerar ditt kontantkort får du en laddningsbonus och får dessutom surfa fritt inom EU/EES på ditt kontantkort.

Hur fungerar det?

Förutsättningen för att du ska kunna använda kontantkort till din surfplatta är att det finns plats att stoppa in ett sim-kort i den. Till surfplatta går det nämligen oftast inte att använda ett externt modem. Man kan säga att kontantkort till surfplattan fungerar på exakt samma sätt som kontantkort till mobiltelefonen. Många av de vanliga mobiloperatörerna erbjuder också denna typ av lösning.

Kontantkort i router

Om du har flera surfplattor kan du köpa en router som du placerar kontantkortet i. En router är även en bra lösning om du har en surfplatta som saknar plats för sim-kort.

Med router kan flera surfplattor koppla upp sig på nätverket och ni använder samma pott på kontantkortet. Det fungerar precis som när du kopplar upp flera datorer på en och samma Wifi router hemma bara det att du har ett SIM-kort i routern istället för en nätverkskabel.

Simkort för surfplatta

Det enklaste är förstås att placera sim-kortet direkt i surfplattan. Då behöver man inte köpa några extra enheter.

När du satt in sim-kortet i din surfplatta laddar du helt enkelt på den med så mycket surf du önskar. Olika operatörer erbjuder olika prisplaner för detta. Det gäller bara för dig att välja den som passar dig och dina surfvanor bäst. Vill du kunna ta med dig din surfplatta och göra enkla sökningar behöver du inte ladda på den med så många GB. Om du däremot vet med dig att du kommer att använda den mycket på platser som saknar Wifi laddar du på den med mer surf – kanske till och med obegränsad.

Använd kontantkortet smart

När du har kontantkort i din surfplatta är det viktigt att tänka på att inte använda det i onödan och på så sätt kasta pengar i sjön. Mobilsurf försvinner ganska fort om man ägnar sig åt datakrävande aktiviteter som att titta på Youtube eller spela onlinespel. Därför är det smart att koppla ned mobilsurfen på surfplattan så fort du kommer till en plats som erbjuder Wifi. På så sätt räcker din mobilsurf mycket längre.

Ett kontantkort är lämpligt för alla surfplattor oavsett fabrikat. Apples iPad eller Samsungs surfplatta fungerar lika bra med ett kontantkort. Alternativet till att ha ett kontantkort är ett abonnemang vilket oftast kostar mer men å andra sidan har det oftast mer inkluderad datatrafik.

Kontantkort till surfplatta med mycket surf


Billigt mobilt bredband

Upp till 200 GB surf

Abonnemang eller kontantkort

Beställ nu

Från 89 kr

När du köper en surfplatta från en operatör behöver du välja om du vill lägga till ett abonnemang eller ett kontantkort till din surfplatta. Vi listar operatörer där du kan köpa surfplattor med kontantkort och du får dessutom ett kostnadsfritt kontantkort med din surfplatta.

Kontantkort till surfplatta

Ett kontantkort till din surfplatta fungerar precis som ett kontantkort till din telefon. Du väljer själv när du vill ladda på surf på kontantkortet och hur mycket du vill ladda det med. Till skillnad mot kontantkort för telefon så behöver du inte ringa eller skicka sms från din surfplatta så därför fungerar även mobila bredband direkt i surfplattan.

Ett lämpligt kontantkort till din surfplatta är ett kontantkort med mobilt bredband eller ett kontantkort där du kan välja att ladda på enbart surf. Väljer du ett mobilt bredband kan du aldrig ladda på samtal eller sms på kontantkortet. Båda dessa kontantkortsformer kan sättas in i en router så att du kan dela nätverk med flera enheter samtidigt.

Extra mycket surf kan behövas vid resor

En surfplatta är behändig att ta med på resa när du vill kunna titta på film med lite större skärm än i din mobiltelefon. Ska du titta mycket på film så se till att välja ett kontantkort med tillräckligt mycket surf. På din resa är det inte de vanliga surfvanorna som styr utan räkna med att du kommer att titta på mycket mer film än vanligt.

Kommer du att ha många väntetider under resans gång och inte vill bli avbruten i en spännande film kanske du också kommer att titta på en hel del Youtube videos. Youtube drar mycket surfmängder så ta hänsyn till allt du kommer att göra på internet både under resan och väl framme vid resans mål.

Kontantkort for surfplatta

Surfplattor med kontantkort

För att kunna använda en surfplatta med ett kontantkort behöver surfplattan ha stöd för 4G eller 5G. Det finns flera modeller som enbart stödjer Wifi men även modeller som stödjer både Wifi och 4G/5G. Det är den sistnämnda du vill ha när du ska använda ett kontantkort till din surfplatta. Apple kallar det Cellular – en iPad med tillgång till mobilnätet med sim-kort.

Operatörer med kontantkort till surfplatta

Hos operatörerna Hallon och Comviq kan du skaffa kontantkort till surfplattor eller mobila bredband utan att köpa själva surfplattan. Har du redan en surfplatta eller vill använda deras billiga kontantkort kan du enkelt skaffa ett gratis kontantkort hos dem som du sedan stoppar in i din surfplatta.

hallon kontantkort

5-200 GB
Ladda 89:-
comviq kontantkort

Obegränsad GB
Ladda 399:-
Har alla surfplattor stöd för kontantkort?

Nej, vissa surfplattor har bara stöd för WiFi. I dem finns det ingen kortplats för sim-kort och därmed kan du inte använda kontantkortet.

Varför ska jag ha ett kontantkort i min iPad och inte bara parkoppla med telefonen?

Det går förstås bra att använda telefonens surf på din iPad också. Men det är smidigare att ha surfen alltid redo i din iPad och inte behöva parkoppla för att börja surfa. Dessutom kanske du vill ha en större surfmängd dedikerad till paddan.

Är abonnemang eller kontantkort bäst för surfplatta?

Använder du din surfplatta regelbundet är abonnemang att föredra. Då betalar du en fast månadskostnad och får tillgång till den datamängd du vill ha. Kontantkort passar bättre om du exempelvis vill ta med din surfplatta på semestern där det inte finns någon uppkoppling. När du har använt surfen du betalat för behöver du inte tänka på att avsluta abonnemang eller dylikt.

Vilken operatör har bäst kontantkort för iPad?

Vi rekommenderar lågprisoperatörerna. De ger dig stora surfmängder till lägre priser med bra täckning. Du kan jämföra priser på kontantkort på den här sidan.

Hur snabbt surfar jag med kontantkort i min surfplatta?

I dag har kontantkort och surfplattorna stöd för 4G. Det är en fullt godkänd surfhastighet, som du säkert redan har god kännedom om. Det är nämligen samma hastighet du får när du surfar med din smartphone.