Kontantkort till surfplatta / iPad

Surfplattor med kontantkort

De flesta förknippar surfplattor med att surfa via Wifi i hemmet eller möjligen på ett café. Klart är i alla fall att surfplattan i de flesta fall behöver en internetuppkoppling för att vara intressant att använda. På vissa platser finns dock ingen internetuppkoppling till exempel på stranden eller i sommarstugan. Det är en av anledningarna till att det kan vara bra att utrusta din surfplatta med kontantkort.

På så sätt kan du använda den när du befinner dig på platser utan Wifi. Det kan också vara en bra lösning om du vet med dig att du bara kommer att använda din surfplatta ibland. Om det är så kan du helt enkelt bara ladda på den med surf vid de tillfällen du behöver den.

Mobiloperatörer och kontantkort

Här nedan ska du få tre bra alternativ när det kommer till surfplattor och iPads tillsammans med kontantkort. Du laddar på med pengar på ditt kontantkort och sedan är det bara att surfa. Alla operatörer har idag bra täckning nästan överallt i Sverige och detta ger dig snabb uppkoppling när du använder din surfplatta eller iPad.

Hallon

hallon kontantkort

Hallon är den operatör som skaffat massor med kunder under de senaste åren med sina billiga erbjudande vad gäller både kontantkort och abonnemang. De har bra täckning över hela landet och har ett av det snabbaste nätet av alla operatörer. Skaffa kontantkort till din platta här nedan:

Beställ mobilt bredband startpaket från Hallon!

Beställ!

Hur fungerar det?

Förutsättningen för att du ska kunna använda kontantkort till din surfplatta är att det finns plats att stoppa in ett sim-kort i den. Till surfplatta går det nämligen oftast inte att använda ett externt modem. Man kan säga att kontantkort till surfplattan fungerar på exakt samma sätt som kontantkort till mobiltelefonen. Många av de vanliga mobiloperatörerna erbjuder också denna typ av lösning.

Simkort för surfplatta

När du satt in sim-kortet i din surfplatta laddar du helt enkelt på den med så mycket surf du önskar. Olika operatörer erbjuder olika prisplaner för detta. Det gäller bara för dig att välja den som passar dig och dina surfvanor bäst. Vill du kunna ta med dig din surfplatta och göra enkla sökningar behöver du inte ladda på den med så många GB. Om du däremot vet med dig att du kommer att använda den mycket på platser som saknar Wifi laddar du på den med mer surf.

surfplattaAnvänd kontantkortet smart

När du har kontantkort i din surfplatta är det viktigt att tänka på att inte använda det i onödan och på så sätt kasta pengar i sjön. Mobilsurf försvinner ganska fort om man ägnar sig åt datakrävande aktiviteter som att titta på Youtube eller spela onlinespel. Därför är det smart att koppla ned mobilsurfen på surfplattan så fort du kommer till en plats som erbjuder Wifi. På så sätt räcker din mobilsurf mycket längre.

Ett kontantkort är lämpligt för alla surfplattor oavsett fabrikat. Apples iPad eller Samsungs surfplatta fungerar lika bra med ett kontantkort. Alternativet till att ha ett kontantkort är ett abonnemang vilket oftast kostar mer men å andra sidan har det oftast mer inkluderad datatrafik.

4G

Kontantkort till surfplatta med mycket surf

  • 100 GB surf
  • Fria sms
  • Fria samtal
0 :-

När du köper en surfplatta från en operatör behöver du välja om du vill lägga till ett abonnemang eller ett kontantkort till din surfplatta. Vi listar operatörer där du kan köpa surfplattor med kontantkort och du får dessutom ett kostnadsfritt kontantkort med din surfplatta.

Kontantkort till surfplatta

Ett kontantkort till din surfplatta fungerar precis som ett kontantkort till din telefon. Du väljer själv när du vill ladda på surf på kontantkortet och hur mycket du vill ladda det med. Till skillnad mot kontantkort för telefon så behöver du inte ringa eller skicka sms från din surfplatta så därför fungerar även mobila bredband direkt i surfplattan.

Ett lämpligt kontantkort till din surfplatta är ett kontantkort med mobilt bredband eller ett kontantkort där du kan välja att ladda på enbart surf. Väljer du ett mobilt bredband kan du aldrig ladda på samtal eller sms på kontantkortet. Båda dessa kontantkortsformer kan sättas in i en router så att du kan dela nätverk med flera enheter samtidigt.

Extra mycket surf kan behövas vid resor

En surfplatta är behändig att ta med på resa när du vill kunna titta på film med lite större skärm än i din mobiltelefon. Ska du titta mycket på film så se till att välja ett kontantkort med tillräckligt mycket surf. På din resa är det inte de vanliga surfvanorna som styr utan räkna med att du kommer att titta på mycket mer film än vanligt.

Kommer du att ha många väntetider under resans gång och inte vill bli avbruten i en spännande film kanske du också kommer att titta på en hel del Youtube videos. Youtube drar mycket surfmängder så ta hänsyn till allt du kommer att göra på internet både under resan och väl framme vid resans mål.

Beställ gratis kontantkort till surfplatta från Halebop!

halebop kontantkort

Beställ!

Kontantkort i router

Om du har flera surfplattor kan du köpa en router som du placerar kontantkortet i. Då kan flera surfplattor koppla upp sig på routern och ni använder samma pott på kontantkortet. Det fungerar precis som när du kopplar upp flera datorer på en och samma Wifi router hemma bara det att du har ett SIM-kort i routern istället för en nätverkskabel.

Kontantkort for surfplatta

Surfplattor med kontantkort

För att kunna använda en surfplatta med ett kontantkort behöver surfplattan ha stöd för 3G eller 4G. Det finns flera modeller som enbart stödjer Wifi men även modeller som stödjer både Wifi och 3G/4G. Det är den sistnämnda du vill ha när du ska använda ett kontantkort till din surfplatta.

Halebop

halebop kontantkort

Hos Halebop kan du köpa prisvärda surfplattor tillsammans med kontantkort eller abonnemang. När du köper en surfplatta utan abonnemang får du ett gratis kontantkort på köpet som du kan välja att ladda på direkt eller senare.

Halebop erbjuder flera olika storlekar på sina surfpaket och du får spara din oanvända surf till nästa månad. Väljer du att köpa en surfplatta med abonnemang får du extra mycket surf på köpet.

Beställ gratis kontantkort till surfplatta från Halebop!

Beställ!

Telia

Telia

Telia har ett stort utbud av surfplattor som du kan använda tillsammans med ett kontantkort. När du köper en surfplatta får du med ett gratis kontantkort som du kan välja att ladda på när du vill. När du registrerar ditt kontantkort får du en laddningsbonus och får dessutom surfa fritt inom EU/EES på ditt kontantkort.

Tre

tre kontantkort

Vill du köpa en surfplatta med kontantkort från Tre kan du välja mellan alla deras surfplattor. När du gör köpet väljer du om du vill ha abonnemang eller kostnadsfritt kontantkort. Tre har både dyra och billiga surfplattor och när du väljer ett kontantkort från dem så kan du välja på billiga paket med mindre surf eller stora paket med surf till hela familjen.

Operatörer med kontantkort till surfplatta

Hos operatörerna Hallon och Comviq kan du skaffa kontantkort till surfplattor eller mobila bredband utan att köpa själva surfplattan. Har du redan en surfplatta eller vill använda deras billiga kontantkort kan du enkelt skaffa ett gratis kontantkort hos dem som du sedan stoppar in i din surfplatta.

4G

Kontantkort till surfplatta med mycket surf

  • 100 GB surf
  • Fria sms
  • Fria samtal
0 :-