Idag kan du ringa lika billigt med ett kontantkort som du kan med ett abonnemang och du kan enkelt byta påfyllnadspaket varje månad. Operatörer erbjuder flera olika sätt för dig att fylla på ditt kontantkort enkelt och online. Här ser du hur du tankar ditt kontantkort online.

Gratis startpaket för kontantkort
4-100 GB
Ladda från 99:-2-200 GB
Ladda från 49:-

comviq logo0,5-100 GB
Ladda från 49:-

Ladda och tanka ditt kontantkort

Skillnaden mellan ett mobilabonnemang och ett kontantkort är att du behöver ladda på kontantkortet varje månad eller när ditt fasta pakets giltighetstid har löpt ut. Du kan fylla på ditt kontantkort på flera olika sätt och kan välja det sätt som passar dig bäst. Det gör det enkelt och smidigt att ladda på ditt kontantkort.

Fyll på genom app

En del operatörer har skapat egna appar som gör det oerhört enkelt för dig att ladda på ditt kontantkort direkt. Du registrerar ditt betalkort, använder Swish eller internetbank och fyller på kontantkortet direkt. Du laddar ner operatörernas appar i Google Play eller genom AppStore.

Tanka mobilen online

På operatörens hemsida

Du kan alltid tanka på ditt kontantkort på operatörens hemsida. Du väljer då paket eller valfritt belopp och betalar genom kortbetalning, internetbank och i vissa fall Swish. Har du fått ett värdebevis från en återförsäljare kan du också ange koden på hemsidan.

Automatisk påfyllning

Flera operatörer har prenumerationsfunktioner på sina påfyllnadspaket. Då fylls ditt kontantkort på automatiskt när giltighetstiden har löpt ut. Ibland startar du prenumerationen genom operatörens app och andra gånger är det via deras hemsida.

Internetbank

Du kan använda din internetbank för att ladda på ditt kontantkort. Det kan skilja sig mellan banker och operatörer men oftast finns de största och vanligaste operatörerna direkt i din bank. Det är ett av de säkraste sätten att göra ett köp online.

Värdebevis från återförsäljare

Om du har köpt ett värdebevis från en återförsäljare får du flera alternativ på värdebeviset för hur du laddar ditt kontantkort. Du kan bland annat välja att gå in på operatörens hemsida och skriva in koden som du fått på ditt värdebevis.

Tanka innan paketet är slut

De flesta kontantkortspaket är giltiga under en månad. Om du skulle ha använt upp hela paketet innan giltighetstiden har löpt ut kan du så klart fylla på kontantkortet innan giltighetstidens slut. Har du inte använt upp potten innan giltighetstiden löper ut behöver du ändå ladda på det när giltighetstiden har löpt ut eftersom din pott då försvinner. Fyller du på ditt kontantkort när du har kvar på din pott och giltighetstiden inte har löpt ut så aktiveras potten när den första giltighetstiden löpt ut.

Saldo

Det finns saldo som du kan ladda på som inte har en giltighetstid och som finns kvar tills du använder upp det. Oftast är det dock billigare att köpa ett fast paket eftersom du med saldo ofta får betala för varje samtal, sms, mms och antal GB data som du använder. Saldot är däremot bra att ha ifall det skulle gå en tid mellan att paketet har slutat gälla och att du köper ett nytt. Då slipper du ha en telefon som du inte kan ringa från.

Ladda Halebop kontantkort

halebop kontantkort

Det är enkelt att tanka ditt kontantkort online hos Halebop via deras hemsida. Välj den prisplan du vill ha och ange ditt mobilnummer. Du väljer själv om du vill logga in eller inte. Har du fyllt på ditt kontantkort ett visst antal gånger så erbjuder operatören ibland lite extra surf.

Ladda Halebop kontantkort

Ladda Hallon kontantkort

hallon kontantkort

Hos Hallon kan du också lika lätt tanka på ditt kontantkort online med eller utan inloggning. Skulle du ha svårt att komma ihåg ditt mobilnummer som du vill tanka på kan du enkelt följa Hallons lilla enkla guide för hur du hittar numret.

Ladda Hallon kontantkort

Ladda Comviq kontantkort

comviq kontantkort

Även Comviq har gjort det enkelt att fylla på ditt kontantkort online. Du fyller i ditt mobilnummer, väljer vad du vill tanka och väljer sen betalningssätt.

Ladda Comviq kontantkort
Hur tankar jag kontantkort online?

Du surfar in på hemsidan till den operatör som du har fått kontantkortet ifrån. Sedan väljer du den prisplan du vill ha direkt på hemsidan.

Vad kostar det att tanka kontantkort?

Det beror på vilken prisplan du väljer. Kontantkort har fördelen att de ger dig stor valfrihet i hur mycket pengar som laddas på. Om du märker att din kontoladdning ofta tar slut kan du i stället överväga att skaffa ett fastprisabonnemang.

Hur länge gäller en kontantkortstankning?

Många laddningar gäller i en månad. Om du inte har förbrukat saldot innan dess försvinner samtalen, sms:en och surfen och sedan får du tanka på kortet igen. Om du laddar på ditt kort igen innan giltighetstiden har gått ut aktiveras den nya laddningen inte förrän giltighetstiden löper ut.

Jag har ett värdebevis från en kiosk. Kan jag tanka mobilen med koden via nätet?

Ja. Då tar du bara koden och knappar in den på operatörens hemsida. Sedan tankas ditt kontantkort med den summa som ingick i värdebeviset.

Har operatörerna appar för att tanka kontantkort?

Vissa har appar som gör det ännu smidigare att hålla koll på saldo och tanka på kontantkortet igen. Andra nöjer sig med att erbjuda funktionerna via dina sidor på deras webbsajter.