Tänka på vid köp av kontantkort

När du ska skaffa ett kontantkort så finns det en del som du kan tänka på för att din användning av telefonen ska bli så billig och problemfri som möjligt. Utöver att du kan välja olika fasta paket hos operatörerna så finns det en del som du kan tänka på redan när du väljer vilken operatör du vill beställa kontantkortet ifrån.

hallon kontantkort
4-100 GB data
från 99:-/mån
halebop kontantkort
2-30 GB data
från 99:-/mån
comviq kontantkort
5-40 GB data
från 145:-/mån

Vad ska du tänka på när du ska köpa ett kontantkort?

Idag kan du använda ett kontantkort utan att det behöver kosta mer än ett abonnemang. Fördelarna med ett kontantkort är att du enkelt kan välja vad du vill ladda på ditt kontantkort med oavsett om du ringer mycket eller lite, surfar mycket eller lite eller vill ringa till eller från utlandet.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Halebop!

Beställ!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon!

Beställ!

Täckning och nät

Även om de flesta operatörerna har bra täckning i stora delar av landet så vill du se till att de ändå finns mycket bra täckning där du bor. Använd operatörernas täckningskarta för att se hur det ser ut där just du bor. Det är speciellt viktigt för dig som bor ute på landsbygden. Bor du i en större stad kan du använda vilken operatör som helst och kan även få tillgång till 4G+ hos Halebop, Telia eller Tre.

Kopa kontantkort

Se över hela utbudet hos samma operatör

Eftersom du enkelt kan välja vad du vill ladda på ditt kontantkort med så vill du ha flera olika fördelaktiga paket att välja bland. Vill du alltid ha fria samtal och SMS, men kunna variera surfen månadsvis? Eller vill du hellre få mycket surf och lite mindre och att ringa och SMS:a för? Kolla upp hur operatörernas olika laddningar ser ut.

Ringa till och från utlandet

Alla kontantkort fungerar inte i utlandet eller för utlandssamtal. Vissa operatörer låter dig använda kontantkortet precis som hemma när du är utomlands, medans du hos andra inte kan använda ditt kort alls. Andra erbjuder tilläggspaket för dig som ska åka utomlands. Så om du vet att du reser mycket, ringer många utlandssamtal eller ska iväg och resa, se till att du skaffar en operatör som tillåter att du kan göra detta.

Vill du fylla på varje månad eller ha total kontroll

Vissa operatörer erbjuder prenumerationstjänster så att du slipper fylla på ditt kontantkort själv. Då fylls det på automatiskt när det andra paketet har löpt ut. Flera operatörer erbjuder även paket som är giltiga i mer än en månad. Det gör att du slipper tänka på att fylla på kortet varje månad.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Halebop!

Beställ!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon!

Beställ!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Comviq!

Beställ!

Välj det minsta paketet och öka om det behövs

Du vill såklart inte betala för mer än du använder. Så om du skaffar ett kontantkort för första gången kan du antingen se hur din förbrukning har sett ut på ditt tidigare abonnemang och anpassa det du laddar på utefter det, eller så kan du välja det minsta paketet till kontantkort och sen köpa ett större paket nästa månad. Med kontantkort så är det enkelt att anpassa laddningen utefter din förbrukning.

Surf är enklast att köpa till

Om du redan vet att du ringer och SMS:ar mycket så är ett kontantkort med många eller fria samtal och SMS mer fördelaktigt. Du kan enkelt ladda på extra surf om du skulle behöva det. Det blir billigare än att behöva ladda på fler samtal och SMS innan giltighetstiden har gått ut. Nästa gång du laddar på ditt kontantkort kan du enkelt välja att fast paket som innehåller mer surf.