Tänka på vid köp av kontantkort

När du ska skaffa ett kontantkort finns det en del som du kan tänka på för att din användning av telefonen ska bli så billig och problemfri som möjligt. Utöver att du kan välja olika fasta paket hos operatörerna finns det en del som du kan tänka på redan när du väljer vilken operatör du vill beställa kontantkortet från.

hallon kontantkort
4-100 GB data
från 99:-/mån
tre kontantkort
1-50 GB data
från 99:-/mån

Vad ska du tänka på när du ska köpa ett kontantkort?

Idag kan du använda ett kontantkort utan att det behöver kosta mer än ett abonnemang. Fördelarna med ett kontantkort är att du enkelt kan välja vad du vill ladda på ditt kontantkort med oavsett om du ringer mycket eller lite, surfar mycket eller lite eller vill ringa till eller från utlandet. Det är alltså enkelt att hoppa mellan olika prisplaner om ditt behov ändras från månad till månad. Du behöver heller inte fylla på det varje månad om du inte behöver använda kontantkortet över hela året.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Halebop!

halebop kontantkort

Beställ!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon!

hallon kontantkort

Beställ!

Täckning och nät

Även om de flesta operatörerna har bra täckning i stora delar av landet vill du se till att det ändå finns mycket bra täckning där du bor. Använd operatörernas täckningskarta för att se hur det ser ut där just du befinner dig. Det är speciellt viktigt för dig som bor ute på landsbygden. Tänk på att täckningskartorna inte garanterar den täckning som visas då täckningen kan påverkas av olika saker i din omgivning och beroende på om det finns skog eller dalar mellan dig och mobilmasten.

Bor du i en större stad kan du använda vilken operatör som helst och kan även få tillgång till 4G+ hos Halebop, Telia eller Tre.

Kopa kontantkort

Se över hela utbudet hos samma operatör

Eftersom du enkelt kan välja vad du vill ladda på ditt kontantkort med vill du ha flera olika fördelaktiga paket att välja bland. Vill du alltid ha fria samtal och sms men kunna variera surfen månadsvis? Eller vill du hellre få mycket surf och lite mindre och att ringa och skicka sms för? Kolla upp hur operatörernas olika laddningar ser ut så att du enkelt kan byta när du behöver anpassa efter dina mobilvanor.

Ringa till och från utlandet

Alla kontantkort fungerar inte i utlandet eller för utlandssamtal. Vissa operatörer låter dig använda kontantkortet precis som hemma när du är utomlands medan du hos andra inte kan använda ditt kort alls. Andra erbjuder tilläggspaket för dig som ska åka utomlands. Om du vet att du reser mycket, ringer många utlandssamtal eller ska iväg och resa, se då till att du skaffar en operatör som tillåter att du kan göra detta.

Vill du fylla på varje månad eller ha total kontroll

Vissa operatörer erbjuder prenumerationstjänster så att du slipper fylla på ditt kontantkort själv. Då fylls det på automatiskt när det andra paketet har löpt ut. Flera operatörer erbjuder även paket som är giltiga i mer än en månad. Det gör att du slipper tänka på att fylla på kortet varje månad. På det här sättet blir ditt kontantkort mer likt ett abonnemang.

Beställ gratis kontantkort startpaket från Halebop!

halebop kontantkort

Beställ!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Hallon!

hallon kontantkort

Beställ!

Beställ gratis kontantkort startpaket från Comviq!

comviq kontantkort

Beställ!

Välj det minsta paketet och öka om det behövs

Du vill så klart inte betala för mer än du använder. Om du skaffar ett kontantkort för första gången kan du antingen se hur din förbrukning har sett ut på ditt tidigare abonnemang och anpassa det du laddar på utefter det. Du kan också välja det minsta paketet till kontantkort och sen köpa ett större paket nästa månad. Med kontantkort så är det enkelt att anpassa laddningen efter din förbrukning.

Surf är enklast att köpa till

Om du redan vet att du ringer och skickar mycket sms är ett kontantkort med många eller fria samtal och sms mer fördelaktigt. Du kan enkelt ladda på extra surf om du skulle behöva det. Det blir billigare än att behöva ladda på fler samtal och sms innan giltighetstiden har gått ut. Nästa gång du laddar på ditt kontantkort kan du enkelt välja ett fast paket som innehåller mer surf.

Vad ska jag tänka på när jag köper kontantkort?

Ta dig tid att se över utbudet av prisplaner. Samma operatör har ofta flera olika. Dessutom skiljer sig olika operatörers erbjudande åt väsentligt. Vissa passar bättre om du vill ringa utlandssamtal och andra ger dig mer surf för priset. Jämför operatörerna och deras erbjudande med hjälp av Billigkontantkort.net.

Är abonnemang billigare än kontantkort?

Eftersom abonnemang i dag ofta kommer med helt fria samtal och sms är det ett billigare val om du ofta pratar i telefon och messar. Förr var det svårt att få abonnemang för den som hade betalningsanmärkningar och då var kontantkort en lösning på problemet. Men i dag är inte det ett hinder längre. Dessutom har de flesta mobilabonnemang ingen bindningstid eller uppsägningstid längre.

Hur köper jag extra surf till kontantkort?

De flesta operatörer har funktioner för att enkelt ladda på kontantkortet med mer surf. Det gör du exempelvis via sms, där du helt enkelt skriver ”1 GB” (eller hur mycket extrasurf du nu vill ha) till ett specifikt nummer.

Vad kostar kontantkort?

Som du ser på den här sidan så kostar kontantkort ingenting. Gratis startpaket kan du beställa hos en rad olika operatörer. De kostnader som tillkommer är de för sms, samtal och surf, som du själv väljer.

Vilka operatörer har billigast kontantkort?

Kontantkort i sig är gratis att beställa. Sedan har de olika operatörerna olika prisplaner. Precis som med mobilabonnemang lönar det sig oftast att vända sig till någon av de virtuella operatörerna. De har helt enkelt bäst priser.