Tele2 Operatör

Tele2 är en av de större mobiloperatörerna som har erbjudit tjänster inom mobiltelefoni sedan 1993. Om du är ute efter ett abonnemang där du alltid får fria samtal, sms och mms och du väljer bara surf. Här kan du läsa mer om operatören Tele2.

Om Tele2

Tele2 erbjuder fast telefoni, mobiltelefoni, bredband och IoT-tjänster. De har sitt eget telenät och hade i den senaste undersökningen från svenskt Kvalitetsindex högst kundnöjdhet hos privatkunder av alla större operatörerna på marknaden. För en tid sedan valde de att ta bort sin bindningstid och ersatte alla abonnemang med abonnemang där du får fria samtal, sms och mms.

Den enkla mobiloperatören

Tele2 erbjuder fem olika abonnemang som alla ger fria samtal, sms och mms. Det enda du behöver välja är surfmängden som du vill använda varje månad. Eftersom operatören inte har någon bindningstid kan du byta mellan de olika abonnemangsformerna om det du valt inte passar dig.

Du kan också välja att köpa en telefon till ditt abonnemang och delbetala den på 6, 12 eller 24 månader. Om du tecknar abonnemang online slipper du uppläggningsavgiften.

Tele2 operator

Tele2:s fria abonnemang

Hos Tele2 har du fem abonnemang att välja mellan. Du får fria samtal, sms och mms i alla abonnemang och du väljer det abonnemang du vill ha utifrån mängden surf. Om du tecknar ett abonnemang med 2, 10, 20 eller 40 GB surf kan du få prova obegränsad mobildata i 3 månader. Du kan även teckna abonnemang för mobilt bredband.

Kontantkort för mobilt bredband

Tele2 erbjuder kontantkort för ditt mobila bredband. Dem kallar det WiFi To Go och det gör att du kan använda ditt mobila bredband när du vill och behöver. Du beställer kontantkortet kostnadsfritt och kan ladda på det med 5–60 GB. Laddningen är giltig i 12 månader och är perfekt för dig som vill ha möjligheten att kunna använda det mobila bredbandet då och då utan att behöva tänka på att ladda på kontantkortet.

Tele2 har även USB-modem, fasta routrar och mobila routrar som gör att du enkelt kan koppla upp dig på ditt trådlösa WiFi på det sätt som passar dig bäst. Om du har tänkt att använda ditt mobila bredband i en stuga eller vill dela det med flera personer gör du det enkelt med hjälp av ett kontantkort och en router.

Kontantkort för mobiltelefon

Tele2 erbjuder kontantkort genom Comviq. Comviq ägs av Tele2 och använder Tele2:s mobilnät. Enligt den senaste undersökningen från P3 Connect Mobile Benchmark 2019 har Tele2 Sveriges bästa mobilnät. I testet fick Tele2 högst betyg för sin uppladdningshastighet. P3 är ett oberoende och internationellt testserviceföretag som genomför undersökningar av mobilnät i 80 länder. Testerna för Sverige genomfördes 2019 med 29 300 mobilanvändare i Sverige.

Om du skaffar ett kontantkort från Comviq och laddar det med deras Amigospaket får du ringa gratis mellan alla Comviq och Tele2 användare. Comviq erbjuder även flera olika paket med fast pris, saldo, extra surf och utlandspaket. Comviq har funnits länge på marknaden med sina kontantkort och har ända från början satsat på att hålla låga priser. Operatören har spelat en stor roll i att vi idag har så pass låga priser på marknadens kontantkort. Comviq har ett stort utbud av billiga kontantkort som du kan anpassa efter dina behov.

Utlandssamtal och support

För att kontakta Tele2 kan du gå in i en av deras butiker eller återförsäljare. Du kan även ringa, mejla, chatta eller söka information på deras supportsida. Med ett abonnemang från Tele2 får du ringa, skicka sms och skicka mms för hela din pott och surfa för upp till 40 GB fritt inom EU/EES på alla deras abonnemang.

Om du vill skaffa ett kontantkort från Comviq så kan du ladda det med ett av deras utlandspaket eller saldo och använda telefonen utomlands. Du får använda upp till 12 GB surf kostnadsfritt inom EU/EES med Comviqs fasta paket på kontantkort.

Har Tele2 bra täckning?

Tele2 har riktigt bra täckning för merparten av oss svenskar. Läs mer om Tele2 och operatörerna som använder deras nät på den här sidan. Där finns också en länk till Tele2:s täckningskarta.

Vilka operatörer använder sig av Tele2:s nät?

Tele2 tillsammans med Comviq och Katshing använder sig av Tele2:s nät. Det gör att du bör få samma upplevelse oavsett vilken av operatörerna du väljer.

Är Tele2 en billig operatör?

Tele2 är en relativt billig operatör, och särskilt förmånligt kan det bli att skaffa en mobil tillsammans med något av deras abonnemang. Men samtidigt finns det betydligt billigare operatörer på marknaden. Vill du ha ett riktigt prisvärt mobilabonnemang hittar du rätt på den här sidan.

Säljer Tele2 mobiler?

Ja! Tele2 har ett riktigt bra utbud av telefoner från Apple, Samsung, Xiaomi, med flera. Du kan köpa telefonerna tillsammans med ett nytt Tele2-abonnemang, och på så vis delbetala luren tillsammans med ditt abonnemang.

Har Tele2 kontantkort?

Nej, Tele2 har inte längre kontantkort i sitt utbud. De satsar helt och håller på abonnemang i stället. Vill du hitta en operatör som säljer kontantkort kan du få hjälp med det här.