Telia har Sveriges bästa täckning. Med Telia får du tillgång till supersnabb surf i deras 4G- och 5G-nät. Mobilnätet är Telias främsta försäljningsargument och de är tveklös den mobiloperatör som investerar mest pengar i sitt mobilnät. 

En systeroperatör till Telia är Halebop – som erbjuder prisvärda kontantkort och mobilabonnemang i Telias snabba nät.

Billiga kontantkort i Telias nät


Stort utbud av kontantkort

Upp till 100 GB surf

Fastpris eller Saldo

Beställ nu

Från 100 kr

Om Telia

Telia är en del av Telia Sonera, en sammanslagning mellan den finska teleoperatören Sonera och den svenska teleoperatören Telia. Företaget är noterat på OMX Nasdaq. Förutom att använda varumärket Telia äger de även mobiloperatörerna Halebop och Fello. Målgruppen för Telia är företag, privatpersoner och organisationer.

Fördelar med Telia

Det finns flera fördelar med att använda Telia som mobiloperatör. De har Sveriges bästa täckning – så om du inte befinner dig i storstaden väntas täckningen fungera bra på de flesta ställen. Det är helt gratis att beställa ett startpaket med kontantkort. Kontantkorten har ingen uppsägningstid eller bindningstid så du kan avsluta ditt kontantkort när som helst.

Telias kontantkort

Telia har en rad olika gratis kontantkort som du kan beställa hem; Fastpris, Enkel, Surf, Utland och Årskort.

Du väljer utifrån flera olika surfmängder och villkor. De olika kontantkorten passar olika typer av mobilanvändande.

Telias kontantkort är gratis att beställa och ett startpaket skickas hem kostnadsfritt och det är först när du aktiverar kortet som du betalar för den prisplan du väljer.

Telia kontantkort kan användas utomlands om du registrerar ditt kontantkort.

Att jämföra kontantkort är något du bör göra innan du väljer kontantkort. Då kan du få ett billigt kontantkort som passar dina behov. Att ringa och ladda kontantkort är något som passar dig som inte vill binda upp dig.

Dagens kontantkort är billiga och det finns många olika varianter.

Om Telia

Telia har funnits länge på den svenska marknaden men kallar sig ändå för den nya generationens telekombolag. Utöver abonnemang och kontantkort för mobiltelefoni har de lösningar för mobilt bredband, hemlarm, värmepump, GPS till hunden och personlig tekniker. Här kan du läsa mer om deras olika kontantkort.

Telia erbjuder ett kostnadsfritt kontantkort som du kan ladda på när du vill och behöver. De har kontantkort till mobiltelefonen, surfplattan, det mobila bredbandet, hemlarmet och värmepannan och hundens GPS. Dessutom kan du barnsäkra ditt kontantkort och göra det säkert för barn att använda.

Den rikstäckande mobiloperatören

Telia är en av de största operatörerna inom telefoni och bredband och har bra täckning från norr till söder. De är just nu i utveckling och bygger ut sin infrastruktur med fiber och 5G för bättre kvalitet i mobilnätet och snabbare bredband. Om du reser runt i landet eller bor i en mindre ort har du störst chans att få bra täckning genom Telias nät.

Telia

Bild: från Telia.se 

Kontantkort för mobiltelefon

När du fått hem ditt kostnadsfria kontantkort i posten fyller du på det med ett av deras paket, tilläggstjänster eller saldo. Du kan välja ett paket med fast pris och får då fria samtal, sms och surf i en månad. Behöver du ytterligare surf kan du ladda på extra surf.

Telia erbjuder även årskort för sms. Du har såklart ingen bindningstid eftersom det är ett kontantkort och du väljer själv när du behöver ladda på ditt kontantkort.

Om du skaffar ett kontantkort från Telia bör du registrera kortet hos Telia. Gör du det får du fri roaming i EU/EES, kan aktivera talsvar och administrera ditt kontantkort online på Mitt Telia.

Kontantkort för mobilt bredband

Vill du ha ett kontantkort för ditt mobila bredband skaffar du ett vanligt kontantkort som du laddar på med surf. Du kan använda kontantkortet i en router för att surfa på trådlöst Wifi som flera användare kan ansluta sig till. Du kan välja både månads- och halvårspaket och väljer själv hur mycket du vill ladda ditt kort med och när du vill det.

Kontantkortsladdning, utlandssamtal och support

Med ett kontantkort från Telia finns det flera sätt att ringa billigt från utlandet. Om du registrerar ditt kontantkort på telia.se så får du ringa, skicka sms och surfa i EU/EES precis som du gör hemma i Sverige. Paketet Semesterveckan gör att du som inte har en hel månads laddning ändå kan undvika höga kostnader. Du får en viss mängd samtal, sms och surf som du får använda i ett utvalt antal länder under en vecka.

För att se ditt saldo kan du ringa *120#, logga in på Mitt Telia på webben eller se i ladda-appen. Behöver du support kan du ringa, mejla eller besöka en Telia-butik.

Prenumerationsladdning med Telia

Med Telia får du tillgång till prenumerationsladdning för ditt kontantkort. Det innebär att du slipper hålla koll på när du ska ladda ditt kort och du riskerar inte att kortet är tomt för att du har glömt. På det här sättet blir kontantkortet ännu mer likt alla fördelar med ett abonnemang.

Genom att sätta upp en prenumerationsladdning så fylls ditt kort på automatiskt var 30:e dag. Det är enkelt att ändra vilken laddning du vill prenumerera på om du till exempel har behov av mer eller mindre surf. Du kan också välja ett annat datum för när kontantkortet ska laddas på till nästa laddning. Prenumerationstjänsten fungerar på alla Fastpris-, Surf- och Enkel-laddningar.

Telias abonnemang

Utöver kontantkort hittar du flera olika abonnemang. Utöver fast pris har de rörliga abonnemang, studentabonnemang och ungdomsabonnemang. Är du ute efter ett abonnemang med en låg månadsavgift så kanske inte Telia är rätt operatör men några av fördelarna med deras abonnemang är att du kan dela surf, surfa fritt på sociala medier, spara oanvänd surf och ringa och surfa genom deras supersnabba nät.

Har Telia bra täckning?

Telia har Sveriges bästa täckning, då de även levererar i glesbygden. På senare år har det blivit mer jämnt mellan operatörerna, men länge var Telia ensamma om att ha bra täckning i hela landet.

Vilka operatörer går i Telias nät?

Telia är inte den enda operatören som använder Telias nät. Även virtuella operatörer som Halebop, Fello och Chilimobil går i nätet. Det betyder att du får samma utmärkta täckning även om du väljer de operatörerna.

Är Telia en billig operatör?

Nej, Telia är en av de dyraste operatörerna. Många tycker ändå det är värt att använda Telia som operatör då de är ett välkänt och pålitligt namn, har många extratjänster och bra mobilutbud.

Har Telia kontantkort?

Ja, Telia säljer kontantkort. Du kan beställa ett gratis startpaket direkt på deras sida, så får du hem sim-kortet med posten. Sedan är det bara att tanka på och börja ringa, sms:a och surfa.

Jag vill byta från Telia. Vilken operatör ska jag skaffa?

Är du nöjd med Telia som operatör men letar efter något billigare behöver steget inte vara så långt. Flera lågprisoperatörer använder sig nämligen av Telias nät. På den här sidan hittar du abonnemang med betydligt lägre månadskostnader än Telias abonnemang. Vill du behålla Telias nät kan du exempelvis skaffa ett abonnemang hos Halebop.