Telia Operatör

Om Telia

Telia har funnits länge på den svenska marknaden men kallar sig ändå för den nya generationens telekombolag. Utöver abonnemang och kontantkort för mobiltelefoni har de lösningar för mobilt bredband, hemlarm, värmepannor, GPS till hunden och personlig tekniker. Här kan du läsa mer om deras olika kontantkort.

Telia erbjuder ett kostnadsfritt kontantkort som du kan ladda på när du vill och behöver. De har kontantkort till mobiltelefonen, surfplattan, det mobila bredbandet, hemlarmet och värmepannan och hundens GPS. Dessutom kan du barnsäkra ditt kontantkort och göra det säkert för barn att använda.

Den rikstäckande mobiloperatören

Telia är en av de största operatörerna inom telefoni och bredband och har bra täckning från norr till söder. De är just nu i utveckling och bygger ut sin infrastruktur med fiber, VDSL och 4G för bättre kvalitet i mobilnätet och snabbare bredband. Om du reser runt i landet eller bor i en mindre ort har du störst chans att få bra täckning genom Telias nät.

Telia Operatör

Bild: från Telia.se 

Kontantkort för mobiltelefon

När du fått hem ditt kostnadsfria kontantkort i posten fyller du på det med ett av deras paket, tilläggstjänster eller saldo. Du kan välja ett paket med fast pris och får då fria samtal, sms och surf i en månad. Behöver du ytterligare surf kan du ladda på extra surf.

Telia erbjuder även årskort för surf, sms och säker mobil som gör det säkert att surfa för barn. Du har såklart ingen bindningstid eftersom det är ett kontantkort och du väljer själv när du behöver ladda på ditt kontantkort.

Om du skaffar ett kontantkort från Telia bör du registrera kortet hos Telia. Gör du det får du fri roaming i EU/EES, kan aktivera talsvar och administrera ditt kontantkort online på Mitt Telia.

Kontantkort för mobilt bredband

Vill du ha ett kontantkort för ditt mobila bredband skaffar du ett vanligt kontantkort som du laddar på med surf. Du kan använda kontantkortet i en router för att surfa på trådlöst Wifi som flera användare kan ansluta sig till. Du kan välja både månads- och halvårspaket och väljer själv hur mycket du vill ladda ditt kort med och när du vill det.

Kontantkortsladdning, utlandssamtal och support

Med ett kontantkort från Telia finns det flera sätt att ringa billigt från utlandet. Om du registrerar ditt kontantkort på telia.se så får du ringa, skicka sms och surfa i EU/EES precis som du gör hemma i Sverige. Paketet Semesterveckan gör att du som inte har en hel månads laddning ändå kan undvika höga kostnader. Du får en viss mängd samtal, sms och surf som du får använda i ett utvalt antal länder under en vecka.

För att se ditt saldo kan du ringa *120#, logga in på Mitt Telia på webben eller se i ladda-appen. Behöver du support kan du ringa, mejla eller besöka en Telia-butik.

Prenumerationsladdning med Telia

Med Telia får du tillgång till prenumerationsladdning för ditt kontantkort. Det innebär att du slipper hålla koll på när du ska ladda ditt kort och du riskerar inte att kortet är tomt för att du har glömt. På det här sättet blir kontantkortet ännu mer likt alla fördelar med ett abonnemang.

Genom att sätta upp en prenumerationsladdning så fylls ditt kort på automatiskt var 30:e dag. Det är enkelt att ändra vilken laddning du vill prenumerera på om du till exempel har behov av mer eller mindre surf. Du kan också välja ett annat datum för när kontantkortet ska laddas på till nästa laddning. Prenumerationstjänsten fungerar på alla Fastpris-, Surf- och Enkel-laddningar.

Telias abonnemang

Utöver kontantkort hittar du flera olika abonnemang. Utöver fast pris har de rörliga abonnemang, studentabonnemang och ungdomsabonnemang. Är du ute efter ett abonnemang med en låg månadsavgift så kanske inte Telia är rätt operatör men några av fördelarna med deras abonnemang är att du kan dela surf, surfa fritt på sociala medier, spara oanvänd surf och ringa och surfa genom deras supersnabba nät.