Kontantkort utan surf – bara billiga samtal

När du endast vill ringa med din mobiltelefon

Många har idag så kallade smartphones, det vill säga telefoner som är lätta att surfa på nätet med. På grund av detta vill de flesta att surf ska ingå när de köper ett kontantkort. Det är en anledning till att majoriteten av kontantkort som finns på marknaden därför har möjlighet till surf.  Vid vissa tillfällen är det dock bra att ha ett kontantkort som saknar möjlighet att surfa på.

Det kan till exempel bero på att man inte använder telefonen till annat än att ringa med, eller att telefonen är till ett barn som man inte vill ska surfa så mycket på nätet. Idag finns det i och för sig möjlighet att surfa på de flesta kontantkort, men det finns lösningar för att komma runt detta. Läs vidare för att ta reda på hur du ordnar ett kontantkort som saknar surf.

4G

Billigaste kontantkort utan surf

  • 0 GB surf
  • 2 kr/samtal
  • Ladda 100:-
0 :-

Välj rätt prisplan

ringa utan surfEftersom de flesta kontantkort kommer med möjlighet till surf så gäller det istället att välja rätt prisplan när du laddar på ditt kontantkort. Hos de flesta mobiloperatörer finns prisplaner där surf inte ingår. Väljer du en sådan får du ett kontantkort som saknar surf och du slipper oroa dig för oväntade kostnader.

Fördelen med att kunna välja prisplan istället för att köpa ett kontantkort helt utan surf är att om de senare får behov av att kunna använda surf så slipper du byta kontantkort. Det enda du behöver göra är istället bara att ladda kortet med en prisplan där surf ingår.

Var också noga med att välja en prisplan som passar dig i övrigt. Om du ringer mycket är det oftast bäst att använda sig av en prisplan med fast pris. Den som använder mobilen mer sällan och bara ringer några få samtal kommer oftast billigare undan med att välja en prisplan med rörlig kostnad.

Stäng av din mobilsurf

Om du ytterligare vill försäkra dig om att det verkligen inte går att surfa på mobiltelefonen kan du helt enkelt stänga av din mobilsurf och din WIFI-anslutning. Hur du gör detta ser lite olika ut för olika telefonmodeller. Det brukar dock oftast vara så att man drar ned listen i skärmens övre kant och markerar ur dataanslutning och WIFI, sedan är mobiltelefonen garanterat surffri.

4G

Billigaste kontantkort utan surf

  • 0 GB surf
  • 2 kr/samtal
  • Ladda 100:-
från 100 :-