Kontantkort utan surf – bara billiga samtal

När du endast vill ringa med din mobiltelefon

Många har idag så kallade smartphones det vill säga telefoner som är lätta att surfa på nätet med. På grund av detta vill de flesta att surf ska ingå när de köper ett kontantkort. Den stora efterfrågan har därför lett till att majoriteten av kontantkort som finns på marknaden därför har möjlighet till surf.

Vid vissa tillfällen är det dock bra att ha ett kontantkort som saknar möjlighet att surfa på. Det kan till exempel bero på att man använder telefonen till annat än att ringa med som till ett larm eller att telefonen är till ett barn som man inte vill ska surfa så mycket på nätet. Idag finns det i och för sig möjlighet att surfa på de flesta kontantkort men det finns lösningar för att komma runt detta. Läs vidare för att ta reda på hur du ordnar ett kontantkort som saknar surf.

4G

Billigaste kontantkort utan surf

  • 0 GB surf
  • 2 kr/samtal
  • Ladda 100:-
0 :-

Välj rätt prisplan

ringa utan surfEftersom de flesta kontantkort har möjlighet till surf gäller det istället att välja rätt prisplan när du laddar på ditt kontantkort. Hos de flesta mobiloperatörer finns prisplaner där surf inte ingår. Väljer du en sådan får du ett kontantkort som saknar surf och du slipper oroa dig för oväntade kostnader.

Fördelen med att kunna välja prisplan istället för att köpa ett kontantkort helt utan surf är att om de senare får behov av att kunna använda surf så slipper du byta kontantkort. Det enda du behöver göra är istället bara att ladda kortet med en prisplan där surf ingår.

Var också noga med att välja en prisplan som passar dig i övrigt. Om du ringer mycket är det oftast bäst att använda sig av en prisplan med fast pris. Den som använder mobilen mer sällan och bara ringer några få samtal kommer oftast billigare undan med att välja en prisplan med rörlig kostnad.

Dyrare telefonsamtal och sms med kontantkort utan surf

För kontantkort som saknar surf eller har en ytterst liten mängd surf brukar priserna för telefonsamtal och för att skicka sms vara betydligt dyrare än kort med mer surf. Har du tänkt att ringa mycket med kontantkortet kan detta bli dyrare i slutändan än om du väljer ett kontantkort med lite mer surf. Särskilt stor skillnad kan det bli om du hittar ett prisvärt kontantkort med fria samtal och fria sms.

Så fundera noga igenom anledningen till varför du vill ha ett kontantkort utan surf och räkna på kostnaderna för så många samtal och sms som du tror kommer att behövas.

Stäng av din mobilsurf

Om du ytterligare vill försäkra dig om att det verkligen inte går att surfa på mobiltelefonen kan du helt enkelt stänga av din mobilsurf och din Wifi-anslutning. Hur du gör detta ser lite olika ut för olika telefonmodeller. Det brukar dock oftast vara så att man drar ned listen i skärmens övre kant och markerar ur dataanslutning och Wifi sedan är mobiltelefonen garanterat bortkopplad från att kunna surfa.

Få prisplaner utan surf

Även om de flesta idag vill ha möjlighet att surfa på sin mobil finns det vissa som faktiskt inte vill ha någon surf alls på telefonen. Operatörernas utbud är dock utformat efter konsumenternas efterfrågan. Det gör att det är svårt att hitta något kontantkort helt utan surf.

Själva kontantkortet i sig innehåller ingen surf automatiskt. Det är istället den prisplan du väljer att ladda på det med som bestämmer hur stor surfmängden ska vara. De flesta operatörer erbjuder flera olika prisplaner allt från sådana med mycket surf till lite surf. En av anledningarna till att man vill undvika surf är att man är rädd för att kostnaderna ska bli höga. Det är dock ingen risk när du använder dig av kontantkort eftersom din surf stoppas när surfmängden är uppnådd.

Alternativ för dig som inte vill ha någon surf

Om du ändå inte vill ha surf finns det åtgärder du kan vidta. När du laddar på din telefon kan du välja den prisplan som har minsta möjliga surfmängd. En sådan brukar ligga på ungefär 0,5 GB i månaden. Vill du vara helt säker på att surfen inte nyttjas kan du stänga av din mobildata i telefonen. Hur man går tillväga för att göra det kan se lite olika ut på olika telefoner men oftast brukar det finnas ett snabbalternativ om man drar ned listen i telefonens överkant.

Lite surf kan ändå vara bra

Om du är skeptisk till surf på telefonen kan det ändå vara bra att tänka på några saker. Många samhällsfunktioner blir till exempel smidigare om du har data på din telefon. De flesta buss- och tågbolag låter dig till exempel numera köpa biljett med mobilen något som både är snabbt och smidigt.

Det är också bra att kunna göra enklare sökningar ibland till exempel om du letar efter en adress eller ett telefonnummer. Den tiden då man behövde vara rädd för att överraskas av stora, oväntade mobilräkningar i brevlådan är sedan länge över. Du behöver alltså inte vara rädd för att råka använda mer surfmängd än det du har betalat för eftersom det inte är möjligt.

4G

Billigaste kontantkort utan surf

  • 0 GB surf
  • 2 kr/samtal
  • Ladda 100:-
0 :-